RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP

Arsenal kan gå glipp av nok en storspiller

Luiz Gustavo nærmer seg en overgang, men ikke til Arsenal.

Arsenal-fansen har ved flere anledninger i sommer fått forhåpninger om at klubben har nærmet seg en storsignering. Denne helgen var det ryktet om at Bayern München sin brasilianske midtbanespiller Luiz Gustavo var på vei til Emirates som kunne glede fansen.

Bayern har med sitt stjernegalleri en av fotballverdens kanskje aller bredeste utvalg av midtbanespillere. Signalene fra Tyskland har vært at fjorårets Champions League vinnere har vært var villige til å høre på bud for Gustavo, spesielt ettersom de for kort tid siden signerte en annen midtbanespiller i Thiago Alcantara.

Nå viser det seg at det ikke bare er Arsene Wenger som kunne tenke seg den Brasilianske landslagsspilleren på laget. Ifølge The Telegraph skal Wolfsburg være villige til å bla opp 17 millioner pund for midtbanespilleren som imponerte på midtbanen i prøve-VM sammen med Paulinho som har signert for byrivalen Tottenham i sommer. Den tyske klubben ser derfor ut til å være nærmest signaturen til Gustavo.

Uenige om pris
Arsenal skal angivelig ikke være villig til å by noe mer enn 14 millioner pund for den defensive midtbanespilleren, hvilket skal være noen millioner pund under det Bayern München priser spilleren til. Dermed ser det ut til at Arsenal-fansen må vente enda lenger på en storsignering.

Tidligere i sommer nærmet Arsenal seg en overgang for Real Madrid-stjernen Gonzalo «Pipita» Higuain. Etter en periode med forhandlinger viste det seg at The Gunners vendte interessen mot Liverpool-stjernen Luis Suarez i stedet. Higuain endte derfor opp i Napoli og de siste meldingene fra Anfield gir lite håp om at Suarez nærmer seg Arsenal.

Press på Wenger
Lenge har signalene fra øvre hold på Emirates vært at klubben har hatt midler til rådighet, og ikke rent lite heller, 70 millioner pund skal Wenger ha til rådighet i sommer. Administrerende direktør Ivan Gazidis uttalte seg positivt til klubbens økonomi i juni, noe som gav fansen forventninger.

- Dette året, ser vi noe vi har planlagt lenge, det er en økning i vår finansielle styrke. Vi har en sum med penger i reserve. Vi har også inntekter nå som betyr at vi kan foreta oss ting som kan begeistre dere, sier Gazidis ifølge The Telegraph.

Det kommer nok derfor som en skuffelse for klubbens tilhengere at det eneste franskmannen har foretatt seg så langt i overgangsvinduet er overgangen til angriperen Yaya Sanogo, som Arsenal ikke trengte å betale noe for. Med seriestarten rett rundt hjørnet kan nok presset på at Arsenal skal gjøre noen grep i overgangsmarkedet være stort.

Det hjelper neppe på Arsenal-fansen at Tottenham akkurat har gjennomført signeringen av midtbanespilleren Etienne Capoue, som tidligere var koblet til nettopp Arsenal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere