RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Arsenal kan gå rettens vei

Arsenals viseformann David Dein misliker sterkt UEFAs nye regel om egenproduserte spillere. Han vurderer å prøve regelen for retten.

UEFA har gitt europeiske klubber beskjed om at de må ha fire egenproduserte spillere i troppen i europeiske konkurranser innen 2006. Arsenal-bossen David Dein frykter at dette vil gå ut over kvaliteten på Premier League, og at det vil begrense den frie flyten av arbeidskraft.

- Regelen er villedende, og vil med stor sikkerhet bli utfordret, sier Dein til BBC.

Ifølge Arsenals viseformann ble regelendringen enstemmig nedstemt av Premier League-klubbene under et møte i januar.

- Få Premier League-lag vil klare å oppfylle UEFAs krav, og vi tror det vil gå ut over kvaliteten på ligaen vår. Selv om forslaget gjelder kun for UEFAs konkurranser, er det en fare for at det også introduseres på andre nivåer, sier Dein, som tydelig frykter at regelen vil bli innført også i Premier League.

Arsenal var en av fem klubber som deltok i fjorårets Champions League som ikke ville tilfredsstilt UEFAs krav. De fire andre klubbene var Chelsea, Celtic, Rangers og Ajax.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere