*Nettavisen* Sport.

Arsenal kan ikke tape

Foto: Tony Marshall (PA/Scanpix)

Arsenal blir kalasfavoritt på midtukekupongen. Sjekk våre tippetips.

02.03.11 18:14

SJEKK HVORDAN: Slik får du tippet på iPhone

Det er duket for en utfordrende midtukekupong med kamper fra sju forskjellige ligaer og cuper. Alle 12 matchene spilles i kveld.

Bonuspotten er nå på 1,8 millioner kroner for fulltid og 1,2 for pause. Vi har som vanlig satt opp to eksperttips nederst i artikkelen som kan spilles direkte.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips del 1: - Northug og Hattestad tar gull
Oddstips del 2: Spansk dobbel til ni i odds
V75-Bjerke: Håkon byr på tremilsbanker
Lesertips: Lesernes oddstips onsdag

1. Manchester City – Aston Villa
5. runde i FA-cupen. City måtte ha omkamp mot Notts County i forrige runde, men vant hjemmekampen 5-0. Etter 1-1 hjemme mot Fulham søndag, er det ikke annet å gjøre enn å vinke farvel til gullstriden i Premier League. Opp til erkerivalen United skiller det ti poeng. Men det er fortsatt viktig å holde Chelsea og Tottenham bak seg i kampen om Champions League-plass neste år, så tre poeng er det eneste riktige å gå for i dag. Henger fortsatt med i Europa League etter en enkel 3-0-seier over Aris Saloniki for en uke siden.

Villa beseiret Blackburn 3-1 i forrige cuprunde og er inne i en god periode i serien. På de siste ni kampene er det bare blitt ett tap – mot serieleder Manchester United (5-3-1). Den sterke vinterformen har ført Villa et stykke vekk fra nedrykksstriden (12. plass og 5 poeng ned til West Ham på tredje siste). Innbyrdes har lagene vunnet hver sin hjemmeseier i serien denne sesongen. En litt pussig statistikk: City har 8-4-2 og 30-12 i målforskjell hjemme i serien, mens Villa står med 2-4-8 og 13-31 borte.

David Silva og Micah Richards stod over Citys kamp mot Fulham, men er ventet tilbake i dag. Vincent Kompany, Nigel de Jong, Adam Johnson og keeper Shay Given er derimot uaktuelle.

Citys tropp: Hart, Taylor, Richards, Zabaleta, Boateng, K Toure, Kolarov, Lescott, Wright-Phillips, Vieira, Y Toure, Silva, Barry, Tevez, Dzeko, Balotelli, Jo, Boyata, M Johnson, Guidetti, Wabara

Hos Villa er Nathan Baker ute med hoderystelse. Carlos Cuellar (hamstring) og James Collins (legg) er også uaktuelle. Jean Makoun soner karantene etter det røde kortet mot Blakcpool.

Villas tropp: Friedel, Walker, Dunne, Clark, Delph, Albrighton, Reo-Coker, Pires, Downing, Young, Bent, Marshall, Petrov, Bradley, Bannan, Herd, Heskey, Agbonlahor, Delfouneso.

Selv om Manchester City skuffet mot Fulham lørdag, tror vi laget vinner i kveld mot et defensivt svekket bortelag, men tar med U'en på det største forslaget da City ikke viser knallform om dagen. HU.

2. Arsenal – Leyton Orient
Omkamp 5. runde i FA-cupen. Arsenal klarte å rote bort ledelsen i sluttminuttene mot lilleputten Leyton Orient i lagene første møte. Dermed ble det 1-1 og denne svært unødvendige omkampen for et Arsenal-lag som er har viktige kamper i Premier League og Champions League om dagen. Tapte 1-2 for Birmingham i ligacupfinalen søndag, noe som er en indikasjon på at skader på sentrale spillere og det tette programmet sliter på laget.

Leyton Orient ligger på 11. plass i League One, med åtte poeng opp til MK Dons på nederste play off-plass. Leyton har imidlertid spilt fire kamper færre enn Dons, så alt håp om opprykk er ikke ute. Formen er nemlig fin-fin, og på de siste 13 kampene i serie og cup er det ikke blitt et eneste tap (7-6-0).

Arsenal må klare seg uten de skadde stjernespillerne Robin van Persie, Cesc Fabregas, Theo Walcott (ankle), Laurent Koscielny og Alex Song.

Arsenals tropp: Szczesny, Sagna, Djourou, Clichy, Nasri, Wilshere, Rosicky, Arshavin, Almunia, Gibbs, Eboue, Denilson, Chamakh, Bendtner, Squillaci, Diaby.

Hos Leyton må det 17 år gamle stortalentet Harry Kane (har scoret fire mål på seks kamper som leiesoldat fra Tottenham) stå over etter å ha fått rødt kort i 2-2-kampen mot Huddersfield lørdag. Ryan Jarvis og Moses Odubajo er cup-tied. Det er usikkert om den solide duoen Matthew Spring og Jimmy Smith rekke kampen.

På den positive siden er rutinerte Jason Crowe og cuphelten Jonathan Tehoue meldt klare.

Arsenal fikk nok en solid opptur med at Chelsea slo United i går og kan vel ikke rote seg vekk her, selv om viktige spillere er ute. H.

Leytons tropp: Jones, Omozusi, Whing, Chorley, Forbes, Cox, Dawson, McGleish, Chambers, Revell, Butcher, Daniels, Porter, Spring, Crowe, Tehoue, Cestor, Smith, Argent, Carroll, Millwood, Walker, M'Poku, Benjamin.

3. Celtic – Rangers
Omkamp i runde fem i den skotske cupen. Det endte 2-2 i det første oppgjøret, og avensementet avgjøres i kveld. Celtic har vunnet trofeet 34 ganger, mens Rangers har 33 pokaler i klubbskapet. Celtic var sist i finalen i 2006/07, mens Rangers vant i 2007/08 og 2008/09. Celtic hadde 12-5-0 på de siste 17 kampene før helgens noe overraskende 0-2-tap for mediokre Motherwell. Ifølge rapportene var seieren på ingen måte ufortjent. Celtic leder nå ligaen med fem poeng på dagens motstander, men Rangers har to kamper til gode.

Rangers vant 4-0 over St. Johnstone i helgen og har igjen god kontakt med serieleder Celtic, som man tapte 0-3 for helgen før. Er videre i Europa League etter to uavgjorte mot Sporting Lisboa. Lagene har møtt hverandre tre ganger bare i 2011, og statistikken viser 2-1-0 i Celtics favør. I 2010 endte det 2-1-0 til Rangers.

Hos Celtic er Fraser Forster og Joe Ledley ute med karantene. Forster erstattes av Lukasz Zaluska i mål. Mark Wilson sliter med ankelen, men kan rekke kampen.

Celtics tropp:
Zaluska, Wilson, Juarez, Majstorovic, Mulgrew, Izaguirre, Brown, Ki, Kayal, Commons, Stokes, Samaras, Hooper, Murphy, Cervi, Loovens, Rogne, McGinn, McCourt.

Hos Rangers er midtbanespiller Vladimir Weiss (utlånt fra Manchester City) høyst tvilsom. Steven Naismith, Jamie Ness, Kirk Broadfoot og Lee McCulloch er fortsatt på skadelisten.

Rangers' tropp:
McGregor, Foster, Whittaker, Weir, Papac, Bougherra, Davis, Bartley, Edu, Fleck, Diouf, Healy, Lafferty, Hutton, Jelavic, Alexander.

Vi tror på Celtic i dette oppgjøret. H

4. St. Johnstone – Aberdeen
Skotsk Premier League. To tabellnaboer (begge har 30 poeng) som er langt unna både medalje- og nedrykksstrid. Aberdeen er i best form (2-1-0) på de tre siste, mens St. Johnstone har 0-1-3 på tilsvarende. Sistnevnte tapte oppskriftsmessig 0-4 borte for Rangers i helgen. Lagene møtte hverandre fire ganger i 2010, senest i slutten av november. St Johnstone vant tre av matchene (to borte). Aberdeens ene seier kom også borte.

Den rutinerte forsvareren Michael Duberry er ute for hjemmelaget grunnet skaden han pådro seg mot Rangers i helgen. Fra før er Kevin Moon, Chris Millar, Jamie Adams, Sam Parkin uaktuelle.

St. Johnstones tropp: Enckelman, Grainger, Maybury, MacKay, Anderson, Taylor, Invincibile, Morris, Craig, Davidson, Samuel, May, Novikovas, MacDonald, Gartland, Caddis, Smith, Reynolds.

Hos Aberdeen soner Chris Maguire karantene. Zander Diamond og David McNamee er usikre. Peter Pawlett , Yoann Folly, Darren Mackie og Fraser Fyvie er ute med skader.

Aberdeens tropp: Langfield, McNamee, Smith, Considine, Diamond, Vujadinovic, Milsom, Jack, Young, Aluko, Hartley, Vernon, Blackman, McArdle, Paton, Magennis, Anderson, Howard.

Åpen affære dette og alle tegn synes nødvendige. HUB.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

5. Bayern Munchen – Schalke 04
Semifinale i den tyske cupen. Det spilles ikke returkamp. Bayern er regjerende mester og har vært i finalen hele fem av de åtte siste årene. Er også det klart mestvinnende laget med 15 pokaler. Slo ut dagens motstander på veien mot fjorårets cupgull.

Schalke er det tredje mestvinnende cuplaget i Tyskland med fire triumfer og sju andreplasser. Var sist i finalen i 2005 (tapte for Bayern). Bayern er helt hektet av i serien etter 1-3 hjemme for serieleder Borussia Dortmund i helgen. Har imidlertid et meget god mulighet til å slå Inter ut av Champions League etter sterke 1-0 borte i første kamp.

Schalke har skuffet stort i serien og ligger midt på tabellen med 30 poeng på 24 kamper. I likhet med Bayern går det langt bedre i Champions League, og 1-1 borte mot Valencia for to uker siden er et meget godt utgangspunkt for avansement. Har bedrøvelige 1-4-2 på de siste sju i serie og cup. Bayern har brukbare 8-2-2 hjemme i serien, mens Schalke står med 3-3-5 borte. Schalke vant 2-0 da lagene møttes i serien i desember. Viktige Klaes Jan Huntelaar skadet seg på trening tirsdag og spiller ikke.

Svært skuffende av Bayern lørdag hjemme mot Dortmund, nå er det cup og Champions League som gjelder. Vi tror ikke Bayern svikter på hjemmebane. H.

Mulig lagoppstilling Bayern: Kraft; Lahm, Tymoschuk, Breno, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Pranjic, Robben, Müller, Ribery; Gomez

Mulig lagoppstilling Schalke: Neuer; Uchida, Metzelder, Höwedes, Escudero; Farfan, Kluge, Annan, Jurado; Raul, Gavranovic

6. Lille – Lorient
Kvartfinale i Coupe de France, den mest prestisjefulle av de franske cupene. Lille har vunnet cupen fem ganger, men den siste triumfen (og finalen) kom så sent som 1955. Lorient har bare vært i finalen én gang – i 2002. Det endte med 1-0-seier over Bastia. Lille er inne i en svak periode og har det hett om ørene i serien, med Rennes, Marseille, PSG og Lyon hakk i hæl. På de siste sju i cup og serie viser statistikken svake 1-4-2, og i Europa League ble det 1-3 for PSV og rett ut for en uke siden.

Lorient har brukbare 4-2-1 i samme periode og klatret til åttendeplass i serien, elleve poeng bak dagens motstander. Lille har 8-4-1 hjemme i serien, mens Lorient har svake 2-3-8 borte. Da lagene møttes i serien i desember, vant Lille hele 6-3, mens Lorient vant begge innbyrdes forrige sesong.

Fortsatt helt skadefritt mannskap for Lille spm spiller sin sjette kamp på sytten dager i kveld, og ikke utenkelig at det blir rotert en god del på mannskapet i kveld (husk at Lille skiftet ut ni spillere til bortekampen mot PSV sist torsdag). Flere spillere trøbler med skader for bortelaget Lorient.

5-2-1 på siste åtte tilsvarende, men i kveld er det cup og et slitent Lille er vanskelig å stole på. HUB.

7. Twente – Utrecht
Semifinale i den nederlandsk cupen. Twente vant på straffer over PSV i kvarten, mens Utrecht slo Groningen 3-2. Utrecht har tre pokaler i skapet, de to siste kom i 2004 og 2005, mens Twente har to triumfer, senest i 2001. Twente tapte 1-2 for Alkmaar i helgen, noe som gjorde at avstanden opp til ledende PSV i serien er på tre poeng. Hadde få problemer med å gå videre i Europa League på bekostning av Rubin Kazan for en uke siden.

Utrecht er ubeseiret siden 1-3-tapet for Breda 11. desember (10 kamper), men har spilt uavgjort fem kamper på rad nå. Ligger på åttendeplass i serien med 37 poeng, 14 færre enn Twente. Twente vant 4-0 hjemme over Utrecht i serien i august, mens bortekampen 6- februar endte 1-1. Twente har pene 8-3-1 hjemme, mens Utreht har 3-4-7 borte.

Hjemmelaget kjemper for gull i serien og er med for fullt i Europa League, det er ikke sikkert denne cupkampen er beleilig da. Har ikke vist storform i serien den siste tiden. Har tre mann på skadelisten. Utrecht er altså i form, og ganske like forutsetniger her som i kamp nummer seks. Et hjemmelag med tøft kampprogram mot et bra Utrecht. HUB.

Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspi

8. Villarreal – Hercules
Da lar vi cup være cup for denne gang og konsentrer oss om Primera Divisjon i de fem siste kampene. Dette er to lag i hver sin ende av tabellen, men begge sliter med at de tar for få poeng om dagen. Villarreal har 1-3-2 på de siste i serie og cup, men har tatt seg videre i Europa League på bekostning av et umotivert Napoli. Villarreal ligger på fjerdeplass i ligaen med 47 poeng.

Hercules har 1-1-5 på de siste sju og ligger på 15. med 26 poeng, to ned til Real Zaragoza på øverste nedrykksplass. Det er verdt å merke seg at Villarreal har strålende 10-2-1 hjemme, mens Hercules har skrekkelige 1-3-9 borte. Det endte 2-2 da lagene spilte mot hverandre i serien i november, det første møtet siden 2002.

Hjemmelaget var heldig som fikk med seg ett poeng i bortemøtet mot Racing søndag. Marcos Senna og Angel Lopez er de eneste spillerne på skadelisten. Hercules var hardt rammet av karantener søndag (tre spillere). Viktige Nelson Valdez og Royston Drenthe sliter fortsatt med skader.

Med et forventet Valencia-tap mot Barcelona tar Villarreal tilbake tredjeplassen med seier i kveld. Det bør være motivasjon god nok mot meget bortesvake Hercules. Ingen innbyrdes oppgjør de senere årene. H.

9. Getafe – Atletico Madrid
Ytterligere to lag som ikke tar videre med poeng om dagen. Getafe har 2-3-5 på de siste ti, mens Atletico har 2-1-7 på tilsvarende. Det skal tas med at fire av Atleticos poeng i denne perioden kom i de to siste rundene og at motstanden tidvis har vært tøff (Barcelona, Real Madrid og Valencia).

Getafe ligger på 11. plass med 32 poeng, mens Atletico har tatt to poeng mer og innehar 8. plassen. Legg merke til at Getafe ikke har bedre enn 6-1-6 hjemme på Coliseum Alfonso, bare fem lag har dårligere hjemmestatistikk. Innbyrdes vant Atletico 2-0 i november, men Getafe stakk av med alle seks poengene forrige sesong.

Hjemmelaget har bortimot ingen sentrale fravær og også for Atletico Madrid ser det bedre ut enn på lenge, dog er det tvilsom om Tomas Ujfalusi spiller, og Suarez og Perez er også usikre.

Spanias to mest ustabile lag dette i et Madrid-derby, det står 1-2-4 på de sju siste tilsvarende. HB.

10. Real Sociedad – Levante
Real ligger plassert midt på tabellen med 34 poeng, og verken medalje- eller nedrykkstrid virker sannsynlig denne sesongen. Har brukbare 3-0-2 på de siste fem. Levante har fått et lite pusterom i kampen mot nedrykk og står med vakre 4-1-0 på de siste fem. Ligger på 13. plass med 27 poeng, tre poeng over Real Zaragoza på øverste nedrykksplass. Real har pene 8-0-4 hjemme, mens Levante har svake 2-2-9 borte.

Levante vant 2-1 da lagene møttes i serien i november, forrige sesong vant lagene hver sin hjemmekamp. OBS! Dette er to lag som «aldri» spiller uavgjort. På de siste 20 kampene har Real 9-0-11, mens Levante står med 8-1-11. Totalt denne sesongen er det blitt 11-1-13 for Real og 8-3-14 for Levante.

Tre strake hjemmeseire for Real Sociedad nå, som har sterke 8-0-4 hjemme. Joseba Llorente er eneste viktige spiller på skadelisten. Hos bortelaget er goalgetteren Felipe Caicedo blitt skadet. Caicedo ble matchvinner så sent som sondag hjemme mot Osasuna og står med 10 av hjemmelagets 26 mål. Borte er det nitrist for formsterke Levante med 2-2-9 hittil.

Med svært viktige Caicedo ute for bortelaget tror vi sterkt på den fjerde strake hjemmeseieren til Real Sociedad. H.

11. Osasuna - Deportivo La Coruna
To lag i poengnød. Osasuna Ligger på 16. plass, bare ett poeng over nedrykksstreken, mens Deportivo har 27 poeng – to mer enn dagens motstander. Osasuna står med brukbare 2-1-2 på de siste fem, men tapte 1-2 for Levante i helgen.

Deportivo har bare vunnet to kamper i år (2-4-6). Forrige runde ble det sterke 0-0 hjemme mot Real Madrid. Det er greit å ta med i vurderingen at Osasuna er svært vanskelige å slå på Reyno de Navarra Pamplona . Det er blitt 6-5-1 (23 av 25 poeng) så langt, og for en måned siden ble Real Madrid slått 1-0.. Deportivo har 2-3-8 borte. De to siste møtene mellom lagene endte uavgjort.

Etter en oppløftende 4-0 seier for Osasuna hjemme mot Espanyol i Jose Luis Mendilibar trenerdebut, var det tilbake til gamle synder borte mot Levante søndag (tap 1-2) og dermed står Osasuna fortsatt med bare to poeng borte ( 0-2-11). Viktige Pandiani mister trolig kveldens kamp.

For bortelaget er Pablo, Valeron, Saul og Xisco på skadelisten. Det står 4-3-2 på de ni siste tilsvarende. HU.

12. Real Zaragoza – Athletic Bilbao
Real ligger under nedrykksstreken med 24 poeng, men det er bare tre poeng opp til Levante på 13. plass. Står uten seier på de siste fire (0-2-2), men vant fire av fem i januar. Bilbao er helt hektet av i medaljekampen etter tre strake ettmålstap (hadde 4-0-0 før det) og ligger på 6. plass med 38 poeng. Innbyrdes ble det 1-2 i tilsvarende oppgjør forrige sesong, og Bilbao vant 2-1 i november.

Heldig poeng for Zaragoza borte mot Sporting Gijon lørdag, og formen har altså vært nedadgående. Carlos Diogo, Braulio og Leo Franco er blant dem som er skadet. 4-3-6 er hjemmetallene.

Skuffende hjemmetap for Bilbao lørdag og på fremmed gress er ikke laget veldig skremmende (3-2-7). Iraola er tilbake etter karantene.

Det står 3-0-1 på de fire siste tilsvarende. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 02.03.2011 19:55
1. Manchester City - Aston Villa H
2. Arsenal - Leyton Orient H
3. Celtic - Rangers H
4. St.Johnstone - Aberdeen H U B
5. Bayern München - Schalke 04 H
6. Lille - Lorient H U
7. FC Twente - FC Utrecht H U
8. Villarreal - Hercules H
9. Getafe - Atletico Madrid H B
10. Real Sociedad - Levante H
11. Osasuna - Deportivo La Co H U
12. Real Zaragoza - Athletic Bilbao H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 02.03.2011 19:55
1. Manchester City - Aston Villa H U
2. Arsenal - Leyton Orient H
3. Celtic - Rangers H
4. St.Johnstone - Aberdeen H U B
5. Bayern München - Schalke 04 H
6. Lille - Lorient H U B
7. FC Twente - FC Utrecht H U B
8. Villarreal - Hercules H
9. Getafe - Atletico Madrid H B
10. Real Sociedad - Levante H
11. Osasuna - Deportivo La Co H U
12. Real Zaragoza - Athletic Bilbao H B


HTML EMBED


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag