RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KRITISERER KRITIKERNE: Emmanuel Petit (innfelt) forsvarer gamlesjefen, Arsenal-manager Arsène Wenger.
KRITISERER KRITIKERNE: Emmanuel Petit (innfelt) forsvarer gamlesjefen, Arsenal-manager Arsène Wenger. Foto: Montasje (AFP / NTB scanpix)

Arsenal-legende ber fansen ligge unna Wenger

- Folk lider åpenbart av hukommelsestap.

Den tidligere Arsenal-stjernen Emmanuel Petit mener klubbens tilhengere må slutte å kritisere manager Arsène Wenger.

Arsenal har bak seg sin tyngste Premier League-sesong på to tiår. Sist klubben ble ligamester var helt tilbake i 2003/2004.

Den tidligere franske midtbanestjernen Petit var del av Arsenals stjernemannskap tidlig på 2000-tallet. Nå følger han gamleklubben tett fra sidelinjen.

Franskmannen mener klubbens fans, som har vært harde mot manager Wenger den siste tiden, fokuserer for mye på storhetstiden uten å forstå nåtiden.

- Kritikken av Wenger har periodevis gått altfor langt. Nok en gang lider folk åpenbart av hukommelsestap. De fokuserer på det som har skjedd i fortiden, i stedet for å se hele bildet, sier han i et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP.

Tøffe oppgaver

Wenger måtte i innspurten av den nylig avsluttede sesongen tåle en storm av misnøye fra fansens side.

Finaletriumfen i FA-cupen mot Chelsea ga et sårt tiltrengt løft i tilhengernes humør, og ble etterfulgt av beskjeden om at utskjelte Wenger hadde signert en ny toårsavtale.

Nå står den franske managerveteranen overfor en vrien oppgave.

I sommer handler alt om å tviholde på London-klubbens beste spillere og samtidig tiltrekke seg nye ansikter som kan løfte kvaliteten på spillerstallen ytterligere.

Ingen av delene blir enkelt, all den tid Arsenal kan se langt etter spill i mesterligaen kommende sesong.

Må løfte lønnstaket

Alexis Sánchez og Mesut Özil er to av stjernene som kan komme til å forsvinne. Emmanuel Petit mener gamleklubben må løfte sitt eget lønnstak for å holde på profilene.

- Jeg tror det er tid for at Arsenal nå blir konkurransedyktige både på overgangsmarkedet og med hensyn til lønnsstruktur, sier han.

- Alle de store europeiske klubbene tvinges til å bruke helt «crazy» store summer nå om dagen, tilføyer han.

Arsenal-eier Stan Kroenke skal være beredt til å gi Wenger en drøy milliard kroner å handle nye spillere for i tiden som kommer. Leicesters Riyad Mahrez, Monacos Kylian Mbappé og AC Milans Carlos Bacca er alle nevnt som mulige kjøp.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere