Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal med Mesterliga-grep

Satte press på Aston Villa.

ARSENAL - MAN CITY 2-0:

Arsenal er trolig ute av gullkampen i Premier League, men har nå festet et grep om den viktige fjerdeplassen, som gir mesterligaplass neste sesong.

Tre poeng hjemme mot Manchester City var nemlig nok til å sikre en seks poengs luke ned til Aston Villa på plassen bak.

John Carews klubb har riktignok én kamp mindre spilt, men den spilles borte mot Manchester United søndag. En vanskelig oppgave for et formsvakt Villa-lag.

Drømmestart
Arsenal fikk en drømmestart på kampen, da de tok ledelsen allerede etter ni minutters spill. Cesc Fabregas, som nylig returnerte fra skade, slo et frispark inn i feltet.

Spanjolens innlegg fant hode til Emmanuel Adebayor, og togoleseren headet inn ledelsen stillestående fra rundt sju meters hold.

Citys største sjanse i første omgang var det Gelson Fernandes som sto for. Midtbanespilleren fikk stå helt alene inne i Arsenal-feltet, men fra kort hold satte han ballen i stolpen.

Det virket som sveitseren ikke var helt klar over hvor alene han var. Til pause ledet dermed Arsenal fortjent 1-0.

Nesten reprise
Andre omgang startet som den første, med mål av Emmanuel Adebayor. Nok en gang var det også Francesc Fabregas som var nest sist på ballen.

Midtbaneeleganten chippet ballen over City-forsvaret, og Adebayor tok ballen ned. Spissen rundet Shay Given på elegant vis, og satte ballen i det åpne målet.

Nå så det ut til at gjestene mistet mye av pågangsmotet, og resten av kampen ble egentlig bare en parademarsj inn mot tre poeng for Arsenal.

Hjemmelaget var nemlig nærmere 3-0 enn det City var redusering, og dermed fortsetter laget gode statistikk på hjemmebane.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot