RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal opp i tittelkampen

(Foto: AP / Scanpix)
Sist oppdatert:
Thierry Henry (28) viste igjen hvor viktig han er for Arsenal. Med sitt 100. ligamål skjøt han laget opp på 2.plass, rett bak Chelsea.

ARSENAL - BLACKBURN 3-0: Etter en laber start på sesongen, er Arsenal nå for alvor med i toppkampen. Laget har tatt 13 av 15 poeng i de siste ligakampene, og om to runder venter Chelsea på Highbury i det som ligger an til å bli årets første, skikkelige toppoppgjør i Premier League.

Pangstart

Arsenal satte tonen rett fra start mot Morten Gamst Pedersen & Co. Etter bare fire minutter fikk midtbanetalententet Cesc Fabregas (18) stå helt fri på 20 meter og sikte inn skuddet, som han skrudde elegant ned i hjørnet. Dermed hadde "The Gunners" fått kampen inn i sitt spor.

Etter scoringen yppet Blackburn seg ved flere anledninger, og både Gamsten og Craig Bellamy var farlig frempå med hver sine skuddforsøk. Men det skulle bare et lite, magisk glimt til fra Arsenal, så sto det 2-0:

Robert Pires fikk ballen i midtsirkelen, sendte en stikker bak back og midtstopper til Henry, som hadde startet løpet perfekt. Med et rolig skudd la han ballen helt nede i hjørnet bak Brad Friedel. Det var Henrys 8. ligamål for sesongen (på 8 kamper) - og hans 100. totalt i Premier League.

God Gamst

Gamst Pedersen spilte en god kamp på venstrekanten, og i tillegg til et par farlige skuddforsøk serverte han spissene Bellamy og Kuqi med flere fine innlegg. Blackburn var farlige ved flere anledninger, og traff stolpen to ganger.

På tampen av kampen viste likevel Arsenal at de ikke bare har Henry. Innbytter Robin van Persie gjorde 3-0 med en scoring selv Henry måtte applaudere. Nederlenderen skar inn fra høyre, mellom to Blackburn-spillere, og dundret ballen i mål via motsatt stolpe. En klassescoring av Arsenals superinnbytter.

Dermed fortsetter Arsenal storformen. Og 18. desember venter laget som ligger på plassen foran: Chelsea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere