Arsenal reddet av hvalpene

Foto: EPA/Scanpix

Arsenal var nære sitt andre strake tap. Men så dukket to unge stjerneskudd opp.

30.10.04 22:52

Arsenal - Soton 2-2: Kampfakta

Arsenal fikk tidlig et forvarsel om at Southampton hadde tenkt til å yppe seg på Highbury.

Svenske Mikael Nilsson dundret ballen i stolpen på hel volley etter 20 minutters spill.

Brant straffe
Så fikk Arsenal tildelt straffespark da Bergkamp ble revet ned i feltet. Thierry Henry fra 11 meter betyr normalt mål. Men dette gangen smalt han ballen rett i høyre stolpe.

Lagene gikk til pause med 0-0. Så ville Thierry Henry revansjere seg. En nydelig pasning fra rutinerte Dennis Bergkamp fant Henry, som enkelt førte Arsenal opp i ledelsen.

Hjemmelaget så ut til å ha full kontroll på kampen. Helt inntil Rory Delap dukket opp. Ti minutter før slutt steg han til værs og headet inn 1-1 på en corner. Og bare fem minutter senere skjedde det samme igjen. Delap vant i lufta, og plutselig hadde Southampton snudd kampen!

Arsenal så ut til å gå på sitt andre strake tap, etter å ha gått 49 kamper uten nederlag før forrige helgs møte med Manchester United.

Reddet av unggutta
Da viste et par unggutter seg fram. Cesc Fabregas (17, bildet) og Robin van Persie (21) fikk komme innpå, og de navnene kommer vi til å høre mer om i fremtiden.

Mot Southampton scoret van Persie etter forarbeid av Fabregas. Og for et mål det var! Nederlenderen fintet bort to motstandere, og dunket ballen i nettmaskene.

På en dag hvor de etablerte Arsenal-spillerne ikke var helt på topp, ble hvertfall ett poeng reddet av valpene som Wenger turte å slippe til.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag