RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEKESTUE: Alexis Sanchez gjorde som han ville med stakkars United-spillere. Kaptein Wayne Rooney og manager Louis van Gaal fikk seg en leksjon de sent vil glemme.
LEKESTUE: Alexis Sanchez gjorde som han ville med stakkars United-spillere. Kaptein Wayne Rooney og manager Louis van Gaal fikk seg en leksjon de sent vil glemme. Foto: Montasje (NTB scanpix / Getty Images / All Over Press)

Arsenal sjokkerte United: - En ydmykelse

Sist oppdatert:
Arsenal sendte Manchester United hjem i skam etter søndagens storkamp på Emirates.

ARSENAL - MAN. UTD 3-0:

Kampen var i praksis over allerede etter 19 minutter. Da ledet Arsenal 3-0 etter en sjokkåpning på kampen United sent vil glemme. Det ble også sluttresultatet.

- En maktdemonstrasjon, overkjørsel, nedsabling og ydmykelse - kall det hva du vil, alt stemmer, kommenterte TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid etter en fantastisk førsteomgang.

To mål av Alexis Sanchez og ett mål av Mesut Özil sørget for tre poeng til Arsenal søndag. Nå ligger Arséne Wengers menn på andreplass på Premier League-tabellen, to poeng bak ligaleder Manchester City.

- Man kan analysere alt, men noen ganger er det så enkelt at fotball bare vinner, påpekte en mektig imponert Bob Bradley om søndagens Arsenal-seier. Stabæk-treneren var gjest i TV 2s studio.

- Tapte alle dueller

United-manager Louis van Gaal satt på benken og måtte lide seg gjennom en elendig forestilling av sine egne gutter. Hollenderen analyserer kampen slik:

- Når man starter slik, vinner man aldri fotballkamper. Vi tapte alle dueller, alle andreballer og tapte kampen mot midtbanespillerne deres. Og de kan spille, de er et fantastisk lag, sier nederlenderen i et TV 2-sendt intervju.

- Hva manglet, hva var galt med United?

- Det svaret leter jeg etter, for jeg har aldri sett dette av laget mitt før. Det er et spørsmål jeg kommer til å gi til spillerne mine, sier han.

- Er det noe du som manager kunne ha gjort annerledes?

- Nei. Det var ikke bare én spiller (som var dårlig), for da kunne jeg gjort noe med det, men halve laget gjorde ikke det vi hadde blitt enige om, mener United-sjefen.

3-0: Arsenal-manager Arsene Wenger holder tellingen.

- Helt utrolig

Arsenal-manager Arséne Wenger har fått mye kritikk etter den dårlige Champions League-starten denne sesongen. Søndag fikk han en form for revansje. Franskmannen oppsummerer kampen slik:

- Vi bestemte oss for å gå ut med høyt press, og omstille oss raskt. Det gjorde vi bra, og da er vi kapable til å score mål. Det fungerte, sier Wenger i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Theo Walcott ga æren til Wenger da han ble intervjuet etter kampen. Men også supporterne ble en faktor, mener han.

- Vi ønsket å gjøre dette for fansen, og det er helt utrolig hvordan det ble. Alt fungerte, og det ble en herlig seier, sier Walcott.

- Dette sender en melding til de andre i Premier League, Arsenal er her, sier engelskmannen.

Han la til at søndagens kamp er noe av det beste han har vært med på som Arsenal-spiller. Det fikk Wenger til å smile.

- Vi må heller ikke glemme at vi vant 5-2 mot Leicester på bortebane for kort tid siden. Vi er inne i en god rekke i Premier League, det må vi ikke glemme, sier franskmannen.

Han har rett. Arsenal har vunnet fire av de fem siste kampene i ligaen og henger bra med i toppen.

- Viktig

Arsenal fikk dermed en velsmakende hevn etter det pinlige 2-8-tapet for United på Old Trafford i 2011, dog ikke like målrikt.

- Det var en god seier for oss. Vi jobbet sammen, og de tre poengene er viktige, sier Santi Cazorla på et TV 2-sendt intervju etter kampen.

LES: Detaljert kampreferat

HUFF: Kaptein Wayne Rooney hadde nok en svak dag på jobben for United. Her lar han frustrasjonen gå ut over gressmatta på Emirates.

Det tok bare fem minutter før kampens første scoring ble et faktum.

Mesut Özil løsrev seg i feltet og slo et lavt innlegg inn i feltet. Der sto Alexis Sanchez klar og hælflikket inn ledermålet på genialt vis.

- Et fantastisk mål, det var den eneste måten han kunne få den inn på, kommenterte Øyvind Alsaker på TV 2.

- Han er sensasjonell

Kort tid etterpå gikk åpningen fra verre til verst for gjestene fra Manchester.

Theo Walcott fikk ballen, satte fart fremover og fikk til slutt spilt videre til Özil. Tyskeren var rolig som skjæra på tunet og trillet enkelt inn 2-0 for hjemmelaget - og det før kampuret hadde passert 10 minutter.

- United kan jo ikke spille med to brede kanter og supertrege Carrick og Schweinsteiger inne sentralt. Blir jo totalt rundspilt på midten, påpekte fotballekspert Morten Langli på Twitter underveis i første omgang, med et tydelig stikk til van Gaals taktikk og disponeringer.

Arsenal stoppet ikke der heller. I det 19. spilleminutt fant Walcott Sanchez på 20 meter, og chileneren dro seg forbi et par mann og banket til. Ballen føyk som en prosjektil opp i hjørnet, bak en sjanseløs David De Gea.

- Ferguson hadde aldri sendt ut dette laget med denne taktikken. Total bom fra van Gaal, skrev Langli på Twitter.

BANENS GIGANT: Minstemann Alexis Sanchez herjet med United. Her ser han ballen fyke i nettet i første omgang, mens United-spillerne bare kan kapitulere.

Dermed sto det 3-0 til Arsenal over et paralysert United-lag.

- Sanchez er en sensasjonell fotballspiller, var den rosende dommen fra tidligere superspiss Gary Lineker på Twitter etter scoringen.

United var svært tamme før pause, og det tok 44 minutter før de skapte en farlighet på Emirates. Da fikk Anthony Martial vendt om og avsluttet fra godt hold, men Petr Cech reddet fint. Dermed sto det 3-0 da lagene gikk til pause.

LES: Alt om søndagens fotballkamper

United-manager van Gaal tok grep i pausen, forståelig nok. Ut gikk Memphis Depay og Matteo Darmian, inn kom Marouane Fellaini og Antonio Valencia.

Omgangen ble ikke like underholdende som den første, og United hang bedre med - uten at det skulle så mye til.

På overtid var innbytter Alex Oxlade-Chamberlain nær en 4-0-scoring, men lobben gikk tverrligger ut.

Flere mål ble det ikke, og Arsenal tok tre meget fortjente poeng.

Nå er det landslagspause, og neste Arsenal-kamp i Premier League spilles ikke før 17. oktober, når Watford venter i en tøff bortekamp. United møter Everton på bortebane samme dag.

NB: Glad i fotball? Da bør du følge Nettavisen-sporten på Twitter og Facebook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere