RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal snudde - Moyes raste

Foto: Ap/Scanpix
Sist oppdatert:
Evertons manager David Moyes var forbannet over at Arsenal ikke ble redusert til ti menn.

ARSENAL - EVERTON 2-1:

Everton tok ledelsen på Emirates Stadium, men målet skulle ha vært annullert for offside.

Dommeravgjørelsen kommer sikkert til å bli diskutert, for situasjonen var av den merkelige sorten. Louis Saha sto soleklart i offside da Seamus Coleman spilte gjennom spissen. I et forsøk på å avverge scoring var Lauren Koscielny borti ballen, og dommeren mente dermed at Saha ikke dro nytte av å stå på feil side av forsvarslinja.

Scoringen fikk heldigvis lite å si for resultatet. For Arsenal snudde kampen etter pause og vant 2-1.

Status er dermed den samme som før kampen i gullreset mot United. Arsenal er nummer to på tabellen, fem poeng bak djevlene, som vant sin kamp mot Aston Villa. Bakfra nærmer Chelsea seg

Dommertabbe
Da dommer Mason blåste av til pause på Emirates Stadium mottok han en heftig pipekonsert fra hjemmefansen. Årsaken var selvfølgelig at han lot Everton gå opp i ledelsen etter den merkelige offsidesituasjonen, som endte med mål og ledelse til gjestene. Arsenals første baklengs i 2011, for øvrig.

Everton-manager David Moyes sa til Sky Sports etter kampen at Arsenals kaptein Cesc Fabregas burde ha fått rødt kort.

- Det var verst i tunnelen i pausen. Fabregas burde ha blitt utvist i tunnelen for kommentarene sine om dømmingen. De var avskyelige. Jeg vil ikke gjenta dem, men det vil kanskje noen andre, sa Moyes.

Sky Sports ba Moyes om å forklare.

- Nei, det vil jeg ikke. Jeg vil bare si at han burde ha blitt utvist for kommentarene til dommeren.

Arsène Wenger, som måtte klare seg uten toppscorer Samir Nasri, klarte å nullstille Arsenal-spillerne før den andre omgangen, og det var fult fortjent at Arsenal snudde til seier.

Utligningen kom etter 70 spilte minutter, da Cesc Fabregas løftet til Andrei Arshavin, som avsluttet fra åtte meter. Ballen gikk i mål og det var balanse i regnskapet.

Fem minutter senere avgjorde «syndebukken» fra Everton-scoringen, Koscielny. Midtstopperen stanget inn 2-1 på en corner fra Robin van Persie.

Stadig spenning i toppen
Dermed snudde Arsenal til en viktig seier og reddet Mason fra den heftigste dommerhetsen.

London-klubben har tatt poeng i sju strake kamper og gjør dermed det de kan for å holde følge med United. Men Wenger er avhengig av at Ferguson snart taper en kamp, og i det minste avgir poeng.

Førstnevnte ser i alle fall ikke ut til å skje. United har ikke tapt i serien på ti måneder. Dermed kan det fortsatt bli vanskelig å sikre den første Premier League-triumfen på 20 år for Arsenal. Manchester City og Chelsea nærmer seg dessuten bakfra.

Everton, som er uavgjortkongen i årets Premier League, gikk på sitt sjuende tap. Til å ligge tolv plasser lenger ned enn Arsenal på tabellen er det utrolig at de kun har tapt to kamper mer. Men også vunnet elleve færre. Det er med andre ord sant som Wenger sier: «uavgjort i denne ligaen straffer seg».

David Moyes og Everton ligger på 14.-plassen, med ett poeng opp til Aston Villa og Blackpool, og ett poeng foran Fulham og West Bromwich.

Og mens de andre av tirsdagens kampene besto av topplag, spilte sistnevnte bunnoppgjør mot Wigan. Kampen endte uavgjort 2-2 og Wigan ligger dermed fortsatt under streken, mens Birmingham skiller West Bromwich fra de tre nederste lagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere