RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DONERER PENGER: Arsenals spanske back Héctor Bellerin gir et stort beløp til ofrene etter storbrannen i Grenfell Tower i London.
DONERER PENGER: Arsenals spanske back Héctor Bellerin gir et stort beløp til ofrene etter storbrannen i Grenfell Tower i London. Foto: Montasje (Pa Photos / NTB scanpix)

Arsenal-stjerne donerer 50 pund per spilleminutt i U21-EM til brannofre

Sist oppdatert:
- Vær snill og gi det dere kan, oppfordrer Héctor Bellerin.

Arsenal-profilen Héctor Bellerin (22) henger seg på i rekka av personer som vil hjelpe ofrene etter branntragedien i Grenfell Tower tidligere denne uka.

Lørdag gikk den unge spanjolen ut på Twitter og Instagram med en post der han forteller at han vil donere 50 pund til ofrene per spilleminutt han får i U21-EM.

Les mer: Demonstranter stormet rådhus i Kensington og Chelsea

30 personer er bekreftet omkommet etter storbrannen i Vest-London. I tillegg er 70 personer fortsatt savnet. Redningsarbeidet i brannherjede høyblokka er meget komplisert. Å ta seg inn i leilighetene i søket etter omkomne regnes fortsatt som for farlig mange steder i blokka.

Over 240.000

Bellerin er en av de viktigste spillerne på Spanias lag i U21-EM, og hjemnasjonen hans er et av de antatt beste lagene i turneringen. Det spilles tre kamper i gruppespillet av det pågående mesterskapet i Polen og Spania åpner EM mot Makedonia lørdag kveld.

Dersom han spiller samtlige minutter fram til og med en eventuell finale, kan han ende opp med å donere 22.500 pund. Det tilsvarer over 243.000 norske kroner.

Bellerin oppfordrer også andre til å bidra med den støtten de kan.

«Vær snill og gi det dere kan», skriver han i de nevnte postene sine på sosiale medier. 

Preget Sterling

Héctor Bellerin følger med i samme spor som den jevnaldrende  England- og Manchester City-stjernen Raheem Sterling (22) gjorde for et par dager siden. 

- Dette er en dypt sørgelig situasjon, noe som ligger hjertet mitt nært og som er vanskelig å svelge. Jeg vil gjerne hjelpe på den beste måten jeg kan, sa Sterling til BBC tidligere i uka.

Sterling la til at han kom til å gi en betydelig sum til ofre og etterlatte. Han vokste opp i de nordvestre delene av London og spilte for Queens Park Rangers i yngre årsaklsser. QPRs hjemmebane Loftus Road ligger rundt 1,6 kilometer unna Grenfell Tower.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere