RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap

Arsenal-stjerne reddet favoritten

Oppskriftsmessig start for Elfenbenskysten.

ELFENBENSKYSTEN-TOGO 2-1:

Arsenal-spissen Gervinho scoret vinnermålet da Elfenbenskysten slo Togo 2-1 i afrikamesterskapet i fotball tirsdag.

25-åringen sto ved bakerste stolpe og banket inn seiersmålet to minutter før slutt. Dermed fikk Elfenbenskysten, som var tapende finalist i fjor, en perfekt åpning i gruppe D.

Manchester City-spiller Yaya Toure ga oransjetrøyene ledelsen etter åtte minutter. Han scoret på et godt innlegg fra Gervinho. Den sterke midtbanemannen hadde også et skudd i stolpen før Jonathan Ayite utlignet for Togo like før pause.

Togo klarte dermed det ingen maktet i forrige afrikamesterskap: Å score på Elfenbenskysten. Zambia slo i fjor ivorianerne på straffer i finalen etter 0-0 i selve kampen.

Elfenbenskysten måtte jobbe hardt for seieren foran et glissent frammøte i sørafrikanske Rustenburg. I åpningssekundene var Tottenham-spissen Emmanuel Adebayor nær ved å sende Togo i føringen. Spesielt Ayite og Serge Akakpo skapte store problemer for det ivorianske laget.

– Jeg forventet bedre spill enn dette og det var ingen praktkamp av oss. Jeg regnet med at åpningskampen ville bli tøff, men kampen ble hardere enn jeg hadde trodd. Derfor er jeg glad for seieren, men vi må skjerpe oss til neste kamp, sa Elfenbenskysten-trener Sabri Lamouchi.

Didier Drogba spiller sitt siste afrikamesterskap. Den tidligere Chelsea-spilleren klarte ikke å gjøre seg bemerket i tirsdagens kamp og ble byttet ut kvarteret før slutt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest