RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal-stjernen kunne ikke gå

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fire år uten ett skritt. Så grep Gud inn.

Han er en av Arsenals beste. Han er en stjerne i ultraklassen.

Men som bitte liten var det lite som tydet på at Emmanuel Adebayor noensinne ville bli fotballspiller. 24-åringen gikk nemlig ikke et eneste skritt før han hadde fylt fire år. Til slutt måtte det et mirakel - og en ball - til for at det skjedde.

Det avslører spissen fra Togo.

- Bar meg overalt
- Jeg kunne ikke gå de første fire årene av livet mitt. Moren min bar meg rundt i Afrika for å finne en kur. Hun tok meg til Nigeria, Lagos, Ghana og en masse landsbyer i Afrika, men ingenting hjalp. Det gikk så langt at de til slutt tok meg med til en kirke hvor de sa at de skulle be for meg i en uke, sier Adebayor i et intervju på Arsenal-tv, skriver The Sun.

- De fastslo at hvis jeg ikke kunne gå etter den uka så ville jeg aldri kunne gå, legger han til.

Moren brøt ut i gråt, og Adebayor innrømmer at det var en rar ting å si av folkene i kirken.

- De startet å be ved midnatt søndag, men gjennom hele uka kunne jeg ikke gå. Lørdag kveld gråt moren min hele tiden. Jeg kunne fortsatt ikke gå. Hun hadde gitt opp. Hun hadde tatt meg med rundt i hele Afrika, men ingenting virket, sier 24-åringen.

Så skjedde noe.

- Klokka var vel ca. 10 om morgenen på søndag, og jeg lå på magen inne i kirken. Jeg kunne høre barn som lekte utenfor. Plutselig sparket noen en ball inn i kirken, og den første som sto opp var meg. Jeg ville få tak i den ballen.

Da skjønte moren lite.

- Hun ble redd. Hun hadde aldri sett meg gå. Så plutselig løp jeg etter en ball.

- Alt var i orden
- Folkene i kirken som hadde bedt for meg fortalte moren min: Sønnen din går på grunn av fotballen. Det må bety at han har fotballen i blodet.

- Det er en utrolig historie, men den er sann. Moren min har fortalt dette til meg gjennom hele livet, fortsetter Arsenal-stjernen.

Moren Alice bekrefter også det hele.

- Da ballen ble sparket inn forsøkte Emmanuel å komme seg opp. Han forsøkte å gå. Han gråt, han vagget, men til slutt fikk han tak i ballen. Dagen etter var han helt bra. Jeg skjønte da at han var nødt til å bli en fotballspiller.

Ikke overraskende er Emmanuel Adebayor nå dypt religiøs.

- Gud ga meg denne sjansen, og han er også den som kan ta alt fra meg. Derfor ber jeg før jeg legger meg om kvelden, og også når jeg står opp. Gud er det aller viktigste for meg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere