RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal tangerte historisk rekord

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Thierry Henry og Arsenal tangerte en fantastisk rekord etter 5-3-seier mot Middlesbrough i et fyrverkeri av en fotballkamp søndag kveld.

ARSENAL - MIDDLESBROGH 5-3: Arsenal har etter seieren søndag unngått tap i 42 kamper i engelsk toppserie. Det er en rekke bare Nottingham Forest kan vise til. Under ledelse av Brian Clough gikk Forest uten tap fra november 1977 til desember 1978.

Thierry Henry og Kolo Habib Touré har vært involvert i 41 av disse 42 kampene. Franskmannen Henry har scoret hele 33 av Arsenals 92 mål i klubbens ubeseirede periode.

Sammen med Robert Pires' 18 mål, har dermed den franske superduoen på egenhånd sørget for 55 prosent av "Gunners" mål siden 7. mai 2003.

Festfotball
Og det var litt av fotballkamp tilskuerene fikk se da Arsenal søndag tangerte rekorden.

Målmaskinen Thierry Henry ga Arsenal ledelsen, men Steve McClarens menn kom raskt tilbake og utlignet ved Joseph-Desire Job rocket.

Jimmy-Floyd Hasselbaink sjokkerte vertene da han ga Boro ledelsen like etter sidebyttet og Franck Queudrue satte inn 3-1 ikke lenge etter med et skrudd langskudd.

- Jeg fortalte dem ved halvtid at det bare var å gå ut på banen i neste omgang og gjøre det samme. Men slik gikk det ikke til slutt, sier Middlesbroughs manager Steve McClaren til Sky Sports.

Fantastisk snuoperasjon
For Arsenal ville ikke gi opp.

- Da vi lå under 1-3 trodde vi kanskje at dette ikke var dagen vår. Det kunne bli dagen da Arsenal tapte. Men vi ville reise oss, og komme tilbake, sa Thierry Henry ifølge BBC etter kampen.

Dennis Bergkamp reduserte like etter Boros 3-1-scoring og i løpet av det neste minuttet på Highbury hadde Arsenal snudd kampen etter to kjappe mål av henholdsvis Robert Pires og Jose Reyes.

- Det vil ta meg ett par dager å komme over dette her, men all honnør til Arsenal for en slik fremragende snuoperasjon, sier Middlesbroughs manager Steve McClaren til Sky Sports etter kampen.

- Men det var flere gode tegn hos oss i dag. Vi kunne ha vunnet kampen. Men vi får bare da lærdom av dette, sukker McClaren.

Henry satte punktum
Thierry Henry sørget for 5-3-seier i de siste spilleminuttene i en pulserende andreomgang i London.

- Men det betyr ingenting at vi har slått rekorden dersom vi ikke tar noen trofeer i år, påpeker Arsenal-spissen.

Med seieren tok Arsenal over Chelseas tabelledelse. Allerede onsdag kommer Blackburn til Highbury. Med Arsenals boblende selvtillit er det lite som tyder på at de skal tape kampen.

Les alt om lørdagens kamper i Premier League her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere