*Nettavisen* Sport.

Arsenal vant uten å overbevise

Foto: Reuters/Scanpix

Arsenal var storfavoritter før møtet mot PSV Eindhoven i Champions League tirsdag. Men London-klubben vant med bare ett mål og måtte ha PSVs hjelp til å score.

14.09.04 23:47

ARSENAL - PSV 1-0: Det eneste som gledet Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen, var at hjemmelaget vant 1-0.

For det var ikke en gang en Arsenal-spiller som ble matchvinner. Arsenal vant 1-0 takket være et selvmål av PSVs Alex. Brasilianeren satte ballen i eget nett i det 41. spilleminutt, etter en avslutning fra Thierry Henry.

Kun minutter tidligere fikk Robert Pires et mål annullert på grunn av offside.

- Jeg følte at vi spilte en god 1. omgang. Vi er ikke vant til å vinne 1-0, men jeg er fornøyd. Jeg er sikker på at den traumatiske starten vi hadde i fjor (0-3 hjemme mot Inter) fortsatt satt i hodene våre, sa Arsenals manager Arsène Wenger.

- Det er viktig å vinne den første kampen, for i Champions League betyr det at det venter to bortekamper når den første spilles hjemme. Nå har vi et godt utgangspunkt, mente Wenger.

PSV Eindhoven var svært nær utligning. Jan Vennegoor of Hesselink fikk en ypperlig sjanse i andre omgang, men avslutningen gikk over.

Arsenal har tradisjonelt slitt i de første kampene i Champions League, og startet årets sesong på samme måte.

London-klubben dominerte spillemessig, men spilte seg til få opplagte målsjanser. Jose Antonio Reyes, som erstattet en skadet Freddie Ljungberg, var et lyspunkt og hadde flere flotte raid på venstrekanten.

Men kollektivt sviktet Arsenal, og maktet aldri å true PSVs forsvar. Patrick Vieira og Pires forsøkte seg, men fikk ikke lagkameratene med seg fremover.

Andreomgang på Highbury ble 45 minutter med liten intensitet og få målsjanser. Arsenal kunne imidlertid glede seg over 1-0-seier og tre poeng i sin første Champions League-kamp denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.