*Nettavisen* Sport.

Arsenal videre etter dramatisk slutt

Foto: Ap / NTB scanpix

Mens QPR og Norwich sørget for to gigantiske cupbomber.

27.01.13 09:53

BRIGHTON - ARSENAL 2-3:

Flere Premier League-lag fikk det vanskelig i lørdagens FA-cup.

Både QPR og Norwich ble slått ut av lag fra lavere divisjoner.

Rasende Redknapp
QPR-manager Harry Redknapp var ingen fornøyd mann etter 2-4-tapet mot MK Dons. Manageren ga en rekke spillere sjansen til å imponere, uten at det fungerte spesielt bra.

- Jeg ga dem sjansen fordi noen av de har sagt til meg at de burde spille. De kastet bort sjansen sin, fortalte Redknapp til Sky Sports.

- Jeg har sagt hele tiden at vi trenger forsterkninger. Det er derfor jeg har saumfart hele Europa etter forsterkninger.

Arsenal vant til slutt sin kamp, men heller ikke Arsenal fikk det enkelt, til tross for en god start.
Forsvarsfeil
Da Olivier Giroud sendte ballen i krysset etter et 16 minutter på banen, var det nok mange Arsenal-supportere som pustet lettet ut.

Brighton & Hove Albion fra nivå to skulle bli lett match for stjernene fra Premier League. For selv om Arsene Wenger gjorde flere utskiftninger fra sin normale startoppstilling, sendte franskmannen fortsatt ut et godt fotballag.

Men etter halvtime slapp London-laget Brighton inn i kampen. Keeper Wojciech Szczesny får nok mye av skylden, men også resten av Arsenal-forsvaret var skuffende. Ashley Barnes-scoringen viste at Arsenal fremdeles har problemer på defensiv dødball.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tony Marshall / PA Photos / NTB scanpix

Enda godt Giroud har funnet målformen. Ti minutter ut i andreomgang var han der igjen. En nydelig pasning fra Abou Diaby ble tatt ned, før Giroud kjempet ballen i mål bak en utspilt Casper Ankergren i Brighton-målet.

Slo tilbake
Men igjen kom Brighton tilbake, og igjen var det etter et innlegg. Denne gangen kan ikke Szczesny få like mye skyld, men det var fremdeles dårlig markering fra Arsenal-forsvaret da Jose Ulloa utlignet for hjemmelaget.

Så våknet Theo Walcott igjen. Skuddet var ikke hardt, og det var ikke velplassert, men det var nok. Engelskmannen sendte Arsenal videre i cupen.

Arsenal-manager Arsene Wenger var fornøyd med resultatet og tomålsscorer Giroud.

- Han har scoret fire mål denne uken, og det gir han selvtillit da han hadde en treg start. Han blir sterkere - han er en kriger, fortalte manageren til BBC.

- Det var en veldig god kamp hvor vi var foran to ganger for å så slippe inn mål igjen. Det viser at du må være mentalt sterk i fotball, og vi måtte grave dypt for å vinne kampen.

QPR latterliggjort
I tillegg til Arsenal var det også flere andre Premier League-lag som lørdag var ute i FA cup-ærend.

Det var ikke like morsomt for alle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anthony Devlin / Pa Photos / NTB scanpix

Harry Redknapp har nok gjort mye riktig for QPR etter at han tok over, men lørdag var det tilbake til det nitriste. Etter halvspilt kamp lå laget under 0-2 hjemme mot Milton Keynes Dons fra League One. At Redknapp sparte mange spillere var kanskje en liten forklaring, men langt ifra noen unnskyldning.

At Dons fortsatte scoringsballet i andreomgang, gjorde sluttresultatet pinlig for alle som holder med laget i blå-hvitt. For selv om 0-4 ble til 2-4, er det fortsatt meget svakt.

Historisk tap
Også Everton slet mot lag fra lavere divisjoner. Steven Pienaars scoring etter 18 minutter sendte Liverpool-laget i ledelsen mot Bolton, men Marvin Sordell utlignet så ledelsen. Det gikk lenge mot omkamp, men John Heitingas scoring på overtid sikret Everton fortsatt cup-spill.

Norwich med Alexander Tettey på benken fra start, fikk det overraskende tøft mot Luton Town. En sen scoring av Lutons Scott Rendell sendte Premier League-laget rett ut av cupen. Dette til tross for at Norwich til tider har imponert i Premier League, mens Luton til daglig spiller fotball i Conferance National. Utenfor ligasystemet, altså.

Der en rekke Premier League-lag slet, fikk Reading en opptur. Sheffield United ble ingen motstand, og Reading vant til slutt 4-0 etter scoringer av Noel Hunt, Mikele Leigertwood, Noel Hunt og Garath McCleary.

Også Wigan klarte seg. 1-0-seier mot Macclesfield Town er kanskje ikke imponerende, men det holdt. Jordi Gomez scoret Wigans mål.

Både Morten Gamst Pedersen og Joshua King startet for Blackburn i deres 3-0-seier borte mot Derby County. King ble byttet ut tidlig med noe som kunne se ut som en muskelskade.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag