Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal ydmyket seg selv

Abou Diaby ga Manchester United seieren med et merkelig selvmål, mens Arsène Wenger fikk rødt kort.

MAN. UNITED - ARSENAL 2-1: Det så veldig bra ut for Arsenal ved pause. 1-0-ledelse på Old Trafford og tre poeng i lomma, mens gullrivalen var på vei mot sitt andre tap på tre ligakamper. Alt forandret seg etter pause.

Den store syndebukken ble Abou Diaby, som headet inn 2-1 til United helt ut av det blå.

På overtid mistet Arsenals manager Arsène Wenger fullstendig besinnelsen etter en korrekt offsideavblåsning som kostet Arsenal utligning til 2-2.

Det endte med at franskmannen fikk rødt kort og ble vist opp på tribunen, hvor han måtte stille seg foran United-fansen og motta det vi bare kan anta ikke var spesielt hyggelige meldinger.

- Visste ikke at det var ulovlig
- Jeg sparket til en flaske da målet ble annullert for offside, forklarer Wenger ifølge Sky Sports.

- Jeg visste ikke at vi ikke hadde lov til det.

Arsenals manager var skuffet over dømmingen i kampen, men ville være forsiktig med å kritisere dommer Brian Dean.

- Du vet hva du får på Old Trafford - hver eneste gang - men jeg vil ikke si noe om dommeren. Du kan heller spørre han, uttaler Wenger, og fortsetter:

- I dag lagde én spiller 20 frispark, uten å få gult kort. At han slipper unna uten kort er ganske utrolig.

Sir Alex Ferguson var i motsetning til sin kollega svært fornøyd med dagens resultat.

- Vi måtte grave dypt, for når du ligger under mot et lag av Arsenals kaliber, må du prestere veldig bra. Jeg synes at vi gjorde det. Vi forbedret oss i gjennombruddshissighet og med pasningene, og så var vi heldige med selvmålet, sier Ferguson til CANAL+.

Han hadde medfølelse med Abou Diaby, men tok gladelig imot selvmålet.

- Det var ingen i nærheten av ham, men vi må bare takke ja til det. Det var en menneskelig feil, konstaterte Ferguson.

Arsjavins hevn
Andrej Arsjavin ble snytt for et straffespark like klart som at Cristiano Ronaldo er bedre enn denne artikkelforfatteren i fotball, da Darren Fletcher spurtet alt han maktet inn i russeren inne i United-feltet rundt fem minutter før pause.

Dommer Mike Dean har enten et svært feilaktig inntrykk av mine fotballferdigheter eller problemer med synet, for han vinket spillet videre.

Det viste seg raskt å bli ganske betydningsløst, til Deans store hell. Arsjavin fikk nemlig ballen noen sekunder senere og sendte den som et prosjektil mot nærmeste hjørne. Edwin van der Sars vikar Ben Foster maktet kun å styre ballen lenger opp i hjørnet.

Det var en spektakulær avslutning på en morsom førsteomgang.

Tidlig i andre omgang skapte Arsjavin en enorm målsjanse for Robin van Persie. Russeren kom til innlegg fra venstrekanten og fant nederlenderen foran mål med en presis pasning. Ben Foster stoppet imidlertid styringen fra van Persie med en utrolig benparade.

De to storlagene fortsatte å by på førsteklasses underholdning.

Klar United-straffe
Et snaut kvarter ut i andreomgangen stormet Wayne Rooney gjennom Arsenal-forsvaret som en sulten løve i kjøttdisken på ICA. Manuel Almunia forsøkte å stoppe ham, men kom såpass sent at han lagde et straffespark selv Mike Dean klarte å se.

Rooney tok straffesparket selv og gjorde ingen feil. 1-1.

Bare fem minutter senere var det United som ledet på Old Trafford. Et tilsynelatende mislykket innlegg fra Ryan Giggs ble effektivt og kontant headet i mål av Abou Diaby, som sto helt alene og i likhet med de drøyt 70.000 andre tilstedeværende ikke skjønte noe som helst etterpå.

Stakkars Diaby svarte umiddelbart med å drible seg gjennom United-forsvaret og dermed få en ypperlig mulighet til å rette opp tabben, men skuddet gikk utenfor Uniteds mål.

Arsenal forsøkte å presse inn en utligning i sluttminuttene, men den største sjansen fikk faktisk innbytter Dimitar Berbatov. Nani slo en marsipangod pasning fram til bulgareren, som bommet fullstendig med avslutningen og sendte ballen langt utenfor mål. Også Nani hadde skuslet bort en enorm målsjanse helt på tampen.

Viktig trepoenger
Det spilte uansett liten rolle for Manchester United. Etter tap for Burnley i andre serierunde, og Chelsea og Tottenhams perfekte sesongstart, var det viktig for den regjerende seriemesteren å ta poeng mot Arsenal, som også var ubeseiret før denne kampen.

Nå står Manchester United med ni poeng etter fire runder, mens Chelsea og Tottenham begge har tolv poeng. Arsenal og Liverpool har begge seks poeng, men Arsenal har bare spilt tre kamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?