*Nettavisen* Sport.

Arsenals 10 største legender

Foto: Getty / All Over Press

Se listen og si din mening!

25.10.11 22:16

Nettavisen har bedt fremtredende personer i de største supporterklubbene i Norge om å plukke ut de ti største legendene i sine favorittklubber.

Vi startet med VG-journalist Knut Espen Svegaarden, som presenterte de ti største legendene i Manchester City.

Denne gang har vi overlatt ordet til Bård Heggset, som er ansvarlig redaktør for «The Gunners Post». Nedenfor følger hans liste over de ti største legendene i Arsenals historie, med en kort kommentar til hver enkelt spiller.

Det er en formidabel liste. Spillere som Robert Pires, David Seaman, Liam Brady og Pat Jennings har ikke fått plass. Det forteller mye om de ti spillerne som Heggset valgte.

Enig eller uenig - si din mening i kommentarfeltet nederst!

I tiden som kommer vil vi også presentere de største legendene i Chelsea, Liverpool og Manchester United.

10. George Armstrong (1961-1977)
- Flankespiller som fikk over 500 kamper for klubben. Var kjent for sin gode løpsstyrke. En moderne fotballspiller litt forut for sin tid på det området. Etter endt spillerkarriere var han blant annet trener for Mjølner. Var reservelagstrener i Arsenal da han falt om på treningsfeltet og senere døde på sykehuset. Har fått matchbanen på treningsanlegget oppkalt etter seg.

9. Charlie George (1968-1975)
- Født i Islington og stod på tribunen som supporter i sine yngre dager. Mest kjent for å ha avgjort FA-cup finalen i 1971, som gjorde at Arsenal vant sin første double triumf. George var også kjent for sin Bohem livsstil, og ble ofte sammenlignet med George Best. Jobber i dag som stadionvert på Emirates.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

8. Michael Thomas
- Kom opp på førstelaget sammen med blant andre David Rocastle. Unggutten startet som høyreback, men ble raskt flyttet frem på midtbanen. Hadde ikke en lang arsenalkarriere, men scoringen på Anfield i 1989 gjør at han fortjener en plass i denne kåringen.

7. Cliff Bastin (1929-1947)
- Tidenes toppscorer i Arsenal helt til Ian Wright og Thierry Henry passerte han. Bastin kom til Arsenal som et ubeskrevet blad i 1929. Hadde det ikke vært for 2. verdenskrig ville Bastin vært tidenes målkonge i Arsenal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

6. Ian Wright (1991-1998)
- Ian Wright kom sent inn i ligafotballen, og ennå senere til en storklubb. Wright ble kjøpt fra Crystal Palace, og hans målteft og innsats inne i motstandernes 16 meter ble elsket av fansen. Wrightyboy ofret alltid 110% i alle dueller der det kunne bli scoring.

5. David Rocastle (1984-1992)
- David «Rocky» Rocastle kom fra egen stall og ble raskt en yndling blant fansen med sin slepne teknikk og gode overblikk ute på høyrekanten. Skader satte han tilbake og han spilte for mindre klubber som Leeds, Chelsea, Man City og Hull mot slutten av karrieren. Rocky fikk kreft og gikk bort alt for tidlig i 2001.

4. Patrick Vieira (1996-2005)
- Tok over kapteinsbindet etter Tony Adams, og ledet laget i 2003/04 sesongen der laget gikk ubesieret. Avgjorde cupfinalen mot Manchester United med sitt spark på ballen som Arsenalspiller. Vieira ble hentet fra AC Milan som mannen Wenger ville bygge midtbanen sin rundt. Et godt valg. Duellene med Roy Keane var legendariske, og PL har ikke blitt det samme etter at disse tok slutt.

3. Thierry Henry (1999-2007)
- Tidenes toppscorer i Arsenal. Med sin hurtighet og teknikk var han i flere sesonger PL`s beste spiller. 174 mål på 254 Arsenalkamper fordelt på 8 sesonger sier det meste. Selv om han har spilt for klubber som Barcelona og New York Redbulls de siste årene, har han aldri lagt skjul på sin kjærlighet til Arsenal. Har ved flere anledninger uttalt at han ønsker seg tilbake etter endt karriere, gjerne som saftblander.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

2. Dennis Bergkamp (1995-2006)
- Innkjøpet av Bergkamp var starten på det moderne Arsenal. For engangs skyld så kjøpte Arsenal inn en etablert verdensstjerne da nederlenderen kom fra Inter Milan sommeren 1995. Bergkamp gledet mange med geniale assist og ikke minst glitrende avslutninger i 10 år.

1. Tony Adams (1983-2002)
- Mr Arsenal spilte bare for en klubb i karrieren. Noe som i seg selv er nok til å få legendestatus i dagens fotball. Adams var fast inventar fra 1983 til 2002. Adams hadde problemer med alkoholen utenfor banen, men lot det ikke synes på banen. Fikk en ny vår som spiller etter at Wenger kom til klubben. Avsluttet karrieren med å vinne The Double i 2001/02 sesongen. Hans andre double triumf som kaptein.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag