RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Olivier Giroud byttes ut i helgens 3-1-seier mot Sunderland. Manager Arsène Wenger må sette sin lit til ham igjen i den avgjørende mesterligakampen mot Olympiakos.
Olivier Giroud byttes ut i helgens 3-1-seier mot Sunderland. Manager Arsène Wenger må sette sin lit til ham igjen i den avgjørende mesterligakampen mot Olympiakos. Foto: Alex Morton (Reuters)

Arsenals stolte tradisjon i fare

Sist oppdatert:
Arsenal har tatt seg videre i mesterligaen hvert år de siste 15 årene. Nå trenger de scoringer borte mot Olympiakos for at ikke rekken brytes.

Arsenal har alt i egne hender før den avgjørende kampen i Aten onsdag kveld. London-klubben er tre poeng bak Olympiakos i mesterligaens gruppe F. Grekerne vant borte mot Arsenal 3-2. På grunn av innbyrdes oppgjør vil dermed ikke 1-0- og 2-1-seier holde til avansement for Arsenal.

Minst to scoringer må altså være beholdningen for å ta seg videre. Det blir en tøff oppgave for Arsène Wenger og hans skadeplagede mannskap.

Sju spillere ute

Alexis Sánchez og Santi Cazorla er blant Arsenals nøkkelspillere som er ute med skade. Totalt er sju spillere utilgjengelige for Wenger onsdag kveld.

Med mål i tankene var det nok derfor gledelig for den franske manageren å se tre forskjellige målscorere i lørdagens 3-1-seier mot Sunderland. Olivier Giroud, Aaron Ramsey og Joel Campbell scoret.

– For vår selvtillit var det helt avgjørende. Jeg var veldig nervøs. Det var en viktig kamp for oss.

– Det er lettere å forberede oss til kampen vel vitende om at vi vant. Det positive er at vi vet hva vi skal gjøre, sa Wenger.

Gjennombrudd

I greske medier snakkes det om den 38 år gamle manageren Marco Silva. Portugiseren har ledet Olympiakos til 13 strake seirer i den greske toppdivisjonen. Silva har også blitt hyllet for prestasjonene i Europa.

– Det nå det gjelder, ingen tvil. Bare ett av lagene vil ta seg videre, sa Silva etter 4-3-seieren mot Panthrakikos i helgen.

Olympiakos, med Norges landslagsback Omar Elabdellaoui på laget, har et skadefritt mannskap å mønstre onsdag kveld. (©NTB)

Se sammendrag fra Arsenal-Olympiakos 2-3:


Se sammendrag fra Arsenal-Bayern München 2-0:


Se sammendrag fra Arsenal-Dinamo Zagreb 3-0:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere