*Nettavisen* Sport.

Arteta: - Et stort øyeblikk

Arsenal Mikel Arteta var sikker fra ellevemeteren - to ganger. Foto: Pa Photos / Andrew Matthews

Arsenal Mikel Arteta var sikker fra ellevemeteren - to ganger. Foto: Pa Photos / Andrew Matthews

Rødtrøyene kapret en semifinaleplass i FA-cupen.

08.03.14 16:02

ARSENAL - EVERTON 4-1:

FA-cupens kvartfinale ble akkurat så dramatisk som mange hadde ventet seg.

Kampen lå lenge og vippet på 1-1, men etter pause var det duket for et straffedrama på Emirates.

Mikel Arteta trodde han hadde økt til 2-1 med en fin straffe, men ble dømt til å skyte på nytt fordi Olivier Giroud hadde løpt inn i sekstenmeterfeltet for tidlig.

- Et stort øyeblikk
Arteta var kald som en fisk, byttet hjørne og skjøt ballen utagbart opp i det høyre krysset. Dermed sto det 2-1 til Arsenal. Etter scoringen var det bare ett lag på banen, og rødtrøyene vant til slutt komfortabelt 4-1. Dermed er sjansene fortsatt gode for at Wenger kan føre laget til deres første trofé siden 2005.

- Da jeg måtte ta straffen på nytt, handlet alt om å beholde konsentrasjonen. Det var et stort øyeblikk, og jeg er bare glad for at jeg scoret, sier Arteta til ITV etter kampen.

Nå tror han Arsenal kan gå hele veien og vinne FA-cupen.

- Det hadde vært fantastisk. Vi er i semifinalen og har en god sjanse. Jeg gikk glipp av en finale på Wembley med Everton på grunn av skade, så det blir stort å spille semifinalen, sier Arteta.

Everton-sjef Roberto Martinez mener også at straffesituasjonen ble kampavgjørende.

- Selvsagt er det kontakt mellom spillerne, men var det nok til å dømme straffe? Det er en vanskelig avgjørelse, og vi hadde trengt at den skulle gå i vår favør, sier Martinez til ITV.

Selve kampen var bare seks minutter gammel da den første scoringen ble et faktum. Santi Cazorla løsrev seg på midtbanen og stormet i angrep. På sekstenmeteren slapp han ballen videre til en fremadstormende Mesut Özil, og på hans første ballberøring i kampen sendte han kula i nettet langs bakken. Dermed hadde Arsenal sikret seg en drømmestart.

- Viktig for Özil
Det var det første målet til tyskeren på 18 timer og åtte minutter. Ikke siden møtet med Everton i desember hadde superstjernen funnet nettmaskene.

- Dette er et viktig mål for Özil. Jeg mistenker at den siste tidens kritikk har vært en skikkelig øyeåpner for ham, skriver tidligere England-stjerne Gary Lineker på Twitter.

Men Everton slo tilbake, og det skal unggutten Ross Barkley ha mye av æren for. Stortalentet fikk ballen ute til høyre, og med et vakkert innlegg fant han Kevin Mirallas på bakerste stolpe. Belgieren klønet ballen tilbake til Romelu Lukaku, og landsmannen kunne enkelt putte den over målstreken. Dermed sto det 1-1.

Snaut ti minutter etter hvilen burde Everton ha økt til 2-1. Thomas Vermaelen regelrett bommet på ballen da han skulle klarere, og Lukaku snappet ballen. Han skar inn i feltet og la ballen tilbake til Ross Barkley, men unggutten skjøt håpløst over mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

TOMÅLSSCORER: Olivier Giroud pyntet på sifrene mot slutten av kampen. Foto: Andrew Matthews / Pa Photos

Straffedrama
Etter 67 minutter var det duket for et lite straffedrama, da Alex Oxlade-Chamberlain ble felt av Gareth Barry innenfor sekstenmeterfeltet. Først skjøt Mikel Arteta ballen i mål mot gamleklubben, men dommer Mark Clattenburg mente Olivier Giroud hadde løpt for tidlig inn i feltet, og straffen måtte dermed skytes på nytt.

Arteta var kald som en fisk, byttet hjørne og skjøt ballen utagbart opp i det høyre krysset. Dermed sto det 2-1 til Arsenal.

Så var det duket for et fransk show. Olivier Giroud økte til 3-1 fra kloss hold etter pasning fra Bakary Sagna, før han fastsatte sluttresultatet til 4-1 etter en vakker kontring fem minutter før slutt.

De andre kvartfinalene spilles søndag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.