RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arvtakeren hyller Drillo

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Ståle Solbakken mener Egil Olsen er en fantastisk god pedagog – og mener det er superviktig at Norge går til EM.

Oslo (ANB): 1. januar 2012 overtar Ståle Solbakken landslaget – dersom ikke Norge kvalifiserer seg til EM. Ender Norge i sluttspillet i Polen og Ukraina, leder Drillo laget gjennom mesterskapet før han takker av.

Solbakken har ingenting i mot at inntredenen som sjef lar vente på seg.

- Det er super, superviktig at Norge kvalifiserer seg. Det har de hungret etter lenge, så det kan ikke undervurderes, sier FCK-treneren til den danske storavisen BT.

Stavrum og Rekdal: - Drillo er ikke bra for Norge

Gir Drillo æren
Hedmarkingen følge naturligvis EM-kvalifiseringen tett – også fordi Danmark er i samme gruppe som Norge. Foreløpig har 41-åringen kunnet registrere at mannen som bekler hans kommende jobb har plassert Norge i førersetet i EM-kvalifiseringsgruppe H.

Og Solbakken hyller Drillo som hovedårsaken til Norges flyvende start på veien mot sitt første sluttspill på 12 år.

- Drillo kan tilskrives en kjempestor del av æren, det er helt sikkert. Jeg har hatt han som trener på landslaget, og han er pedagogisk fantastisk god og vesenet hans gjør i seg selv mye, sier suksesstreneren.

Han peker i likhet med flere andre på at Drillo tilsynelatende har en X-faktor som gjør han i stand til å skape resultater der andre feiler.

- Han har en stadig egenskap til alltid å skape utrolige resultater, akkurat som i 90-årene, da Norge spilte fremragende, sier Solbakken.

Tror det blir tett
Med seks poeng på to kamper har Norge tatt et langt skritt mot EM-spill i 2012. FCK-sjefen tror imidlertid at flere land vil melde seg på i kampen – og at det blir en tøff kamp mellom gruppefavorittene Portugal, Norge og Danmark til slutt.

Solbakken ser spesielt fram til det skandinaviske slaget mellom de to sistnevnte i mars, og mener det blir tett.

- Danmark har et bedre lag på banen, men ut fra prestasjonene så langt spiller Norge best. Det er helt åpent, og det kan skje mye på et halvt år, sier Solbakken.

Så vil tiden vise om hedmarkingen blir landslagssjef allerede 1. januar 2012 – eller et halvt år senere. Egil Olsen åpnet nylig for å ha Solbakken med på benken under et eventuelt EM-sluttspill, men det avviste FCK-sjefen som spesielt aktuelt.

- I utgangspunktet er ikke det aktuelt, men det har vi ikke snakket om. Jeg tviler vel egentlig på om jeg blir med i den innerste sirkelen rundt landslaget i et sluttspill, selv om jeg sikkert blir med som ansatt i NFF, sa FCK-sjefen til Hamar Arbeiderblad om den saken. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere