Ashton helt i siste sekund

Foto: SCANPIX/AP Photo/James Bass

Norwich var sterkest i fugledramaet på Carrow Road. Men det var på hengende fjæra, slutten av kampen ble en thriller av dimensjoner.

21.04.05 03:45

NORWICH - NEWCASTLE 2-1: For Norwich blir hver kamp fremover den berømte ”cupfinalen” som alle trenere i trøbbel snakker om. For skal kanarifuglene overleve, må det trepoengere til – og det raskt.

Da passet det perfekt å slå The Magpies – skjærene – fra Newcastle. Bortelaget har vært mye i fokus de siste månedene, men mest med negativt fortegn. Graeme Souness’ ustabile mannskap fikk også raskt merke at Norwich har ambisjoner om å få spille i Premier League også neste år.

Kluivert på plass
Etter 68 minutters spill kom det første målet. Marokkanske Safri fyrte av et langskudd som Shay Given ikke klarte å stoppe før nettmaskene var i bevegelse.

Newcastle prøvde å komme a jour, men så ut til å måtte forlate Carrow Road med stjerten mellom beina.

Da dukket Patrick Kluivert opp. Nederlenderen har ikke vært noen stormende suksess i sebradrakt, men 1-1-målet i siste spilleminutt var pent.

Norwich har bemerket seg mot slutten av flere kamper i år, sist med å rote bort to poeng i 3-3-kampen mot Crystal Palace. Men denne gangen skulle dramaet få en lykkelig slutt for hjemmefansen i gult og grønt.

Ny helt
Dean Ashton har vært en åpenbaring etter overgangen fra Crewe, og er allerede en helt på Carrow Road. Og før dommeren rakk å blåse i fløyta for siste gang var han frempå igjen.

Ashtons sjette mål på tolv kamper i Norwich-trøya var hans viktigste. De tre poengene gjør at Norwich nå bare er to poeng unna trygg grunn. West Bromwich har dog én kamp til gode.

For Newcastle fortsetter elendigheten. Dette var lagets tredje tap på seks kamper; forrige torsdag ble de knust 4-1 av Sporting Lisboa i Uefa-cupen og søndag var Manchester United for sterke i FA-cupen.

Og det var ikke ufortjent, for denne gangen var kanarifuglene sterkere enn skjærene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.