RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asia endrer ikke Blatter-syn

HER ANNONSERER Sepp Blatter at han går av som president i FIFA.
HER ANNONSERER Sepp Blatter at han går av som president i FIFA. Foto: Ennio Leanza (Ap / NTB scanpix)
Det asiatiske fotballforbundet (AFC) står fast ved sine tidligere uttalelser til tross medieskriverier om at Sepp Blatter vurderer å fortsette som FIFA-president.

Det var den sveitsiske storavisen Schweiz am Sonntag som i helgen skrev at Blatter, som nylig varslet sin avgang som Det internasjonale fotballforbundets øverste sjef, vurderer å gjøre helomvending.

Avisen hevdet videre å kjenne til at FIFA-presidenten var oppmuntret av en rekke støttende meldinger fra fotballforbund i Asia og Afrika.

79-åringen har tradisjonelt hatt stor støtte fra nettopp Asia og Afrika, men Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter å bekrefte at det står ved sveitserens side fortsatt.

– Med hensyn til det som er skrevet i mediene, vil AFC bekrefte at vi holder fast ved det som tidligere er sagt, nemlig at AFC tar FIFA-presidentens beslutning om å trekke seg under en ekstraordinær kongress senere i år eller tidlig i 2016, til etterretning, heter det i en uttalelse.

– AFC respekterer fullt ut FIFA-presidentens beslutning om å trekke seg, og vi er sikre på at den ble tatt etter en grundig vurdering, legger fotballforbundet til.

Det afrikanske fotballforbundet (CAF) opplyste mandag at det ikke hadde hørt om noen forbund som støttet Blatters potensielle helomvending. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere