*Nettavisen* Sport.

Askar er tatt ut på landslaget

TIL ETIOPIA: Amin Askar skal spille landskamp for Etiopia, to dager før Branns skjebnekamp mot Sarpsborg 08. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Skal spille for Etiopia.

Amin Askar (29) bodde sine to første leveår i Etiopia. Familien hans er somalisk, men de bodde i nabolandet Etiopia, før de flyttet til Nederland og så Norge.

Den neste uken tilbringer Brann-vingen i Afrika. Han er nemlig tatt ut på sin første landslagssamling med Etiopia, skriver BA. Askar har aldersbestemte landskamper for Norge.

- Dette er kjempespennende og noe helt nytt for meg. Det blir gøy å spille fotball på «mitt» kontinent, sier Amin Askar på telefon under en mellomlanding i Stockholm.

På programmet står to kamper mot Mali i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet. Kampene spilles 11.- og 15. oktober. Etiopia tapte begge de to første kampene i kvaliken mot Malawi og Algerie.

Kjenner ingen
Etiopia nådde nesten VM i Brasil, men røk i play off mot Nigeria.

Dette er første gang 29-åringen er er med på samling med det etiopiske landslaget.

- Jeg har blitt tatt ut tidligere også, men da brakk jeg foten og måtte melde forfall, forklarer han.

Amin Askar kjenner verken noen av spillerne eller trenerne i troppen, og han innrømmer at det gjør det hele ekstra spennende.

- Snakker du språket?

- Jeg snakker kun somali, men det meste går nok på engelsk uansett, så det skal gå fint. Jeg skal nok lære dem å kjenne etter hvert.

Spiller i Afrika to dager før skjebnekamp
Askar har klare ambisjoner om mye spilletid.

- Dette er ingen ferietur, så jeg vil bidra, slår han fast.

Den siste kampen spilles i Mali så sent som neste onsdag. Dermed blir det en kamp mot klokken for å nå Branns livsviktige hjemmekamp mot Sarpsborg neste fredag.

Den sammen utfordringen får Stéphane Badjji, som er på landslagsoppdrag med Senegal. Begge ankommer trolig Bergen først torsdag kveld.

- Det er ingen perfekt oppladning, det er det ingen tvil om det, konstaterer han.

Les mer fra BA her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag