Gå til sidens hovedinnhold

Askar: - Vålerenga er i ingenmannsland

Han mener det er naturlig at det er mer entusiasme i Østfold.

VÅLERENGA – SARPSBORG 08: 0-0

INTILITY ARENA: (Nettavisen): Ingen av lagene hadde særlig annet enn æren og plasseringspenger å spille om søndag kveld. Det bar også kampen preg av. Til tross for noen målsjanser, var det store perioder mangel på kreativitet i angrepsspillet, og det som lenge så ut til å være en klassisk 0-0-kamp, ble også det. Begge lag så ut til å være brukbart fornøyd med å dele poengene. Etter syv strake tap står nå Sarpsborg 08 med fem poeng på de siste tre kampene.

Askar: - Ingen luft i Vålerenga-ballongen

Sarpsborg 08s Amin Askar innrømmet at kampen ble en kjedelig affære, men nekter for at spillerne allerede tenkte på neste kamp i Europaligaen mot Malmø torsdag.

Han synes også at stemningen var adskillig tammere enn de er vant med fra egne hjemmekamper.

- Var hodene deres allerede i Malmø i kveld?

- Jeg kan tenke meg at dere synes kampen var et stort gjesp. Vi får et visst trykk mot slutten av kampen, men ingen av lagene hadde jo så mye å spille om. Det ble ikke noe stort fyrverkeri i dag, sier Amin Askar til Nettavisen etter kampen.

- Kampen i dag betydde jo ikke mye for sesongen. Holdt dere litt igjen?

- Vi gikk ut på banen for å vinne selvfølgelig. Vi ble jo også preget av publikum. Jeg synes det var veldig dødt her. Man merker at man er på en bortearena hvor det ikke er noe luft i ballongen lengre. Det var fin stemning her under åpningskampen, da vi møtte Vålerenga, men nå var det dødt, sier Askar til Nettavisen.

- Sarpsborg 08-fansen var ofte mer hørbare enn Vålerenga-Klanen gjennom kampen. Er det mer entusiasme i Sarpsborg enn i Oslo akkurat nå?

- Vi er jo med i Europaligaen og har en fin sesong. Vi har brutt nye barrièrer flere år på rad nå. Vålerenga skuffet i år igjen og har skuffet flere år på rad nå. De ligger i ingenmannsland. Vi tok medalje i fjor, cupfinale i 2015 og lå i toppen i 2016, så det er stor forskjell, sier Askar.

Sarpsborg 08 best i åpningsminuttene

Sarpsborg 08 åpnet kampen best og stod for kveldens to første målsjanser. Ole Jørgen Halvorsen forserte på høyre siden. Ballen landet hos Jon-Helge Ødegård Tveita, som forsøkte seg fra 21 meter. Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey måtte slå til corner.

Fem minutter senere var det Jørgen Horn som forsøkte seg på hodet, etter et godt innlegg av Kristoffer Knudsen Larsen, men headingen gikk én meter til side for mål.

Lagene byttet på å holde i ballen, og lite skjedde før en ny Sarpsborg-mulighet etter 27 minutter. Tobias Heintz ble spilt gjennom, med en høy ball i bakrom. Fra litt skrå vinkel fikk han fyrt av en avslutning, som gikk rett på Larsen Kwarasey i buret.

Les også: Agüero med ny milepæl da City valset over Southampton

Les også: Rosenborg nærmer seg seriegull, men ekspert reagerer på Meling-situasjon

Deila: - Var ingen «rysare»

Det var stort sett underholdningen publikum fikk servert i første omgang. I alle fall i form av målsjanser. Vålerenga-trener Ronny Deila fokuserte på forsvarsarbeidet inn mot kampen, ifølge klubbens nettsider. Ivan Näsberg ble, litt overraskende, foretrukket fremfor Felipe Carvalho, ved siden av Jonatan Tollås Nation i Vålerengas midtforsvar.

Vålerenga-trener Ronny Deila var fornøyd med forsvarsspillet etter kampen, men hadde ønsket seg raskere ballbehandling og hurtigere pasningsspill.

- Vi manglet litt selvtillit fremover i dag. Det gikk litt for sent med kula i første omgang, men det kom seg litt etter pause, sier Ronny Deila til Nettavisen etter søndagens kamp.

- Kampen var ikke veldig spennende for de som hadde tatt turen til stadion…

- Jeg skjønner at dette ikke var noen «rysare», men vi var opptatt av å være kompakte og solide som lag defensivt. Vi var nødt til å forbedre forsvarsspillet vårt. Det har vært for dårlig de siste kampene, sier Deila.

Les også: Kjetil Rekdal fortvilte over Start: - Han var rasende

Bakke: - Fikk øvd på Malmø-kampen

Trener for Sarpsborg 08, Geir Bakke, var fornøyd med forsvarsarbeidet mot Vålerenga, selv om han innrømmer at kampen ikke går inn i historiebøkene.

- Vi har slitt med å ta poeng i år, men vi har forsøkt å ha den riktige tilstedeværelsen i hver kamp. Vi gjorde en god forsvarskamp i store perioder mot Vålerenga, selv om det sikkert ikke var veldig underholdende. De pleier å være friske fremover på hjemmebane, men hadde vel ikke et skudd på mål i første omgang, sier Geir Bakke til Nettavisen etter kampen.

- Hva tar du med deg fra denne kampen og bruker inn mot kampen mot Malmø til torsdag?

- En viss soliditet i den defensive strukturen. I tillegg synes jeg vi står godt imot et «possesion»-spill, som Vålerenga ofte kjører. Det vet vi at Malmø ofte praktiserer, så sånn sett fikk vi øvd brukbart på det i dag. Samtidig må vi opp flere hakk i Sverige. De er jo et mye bedre lag enn Vålerenga, sier Bakke.

Sarpsborg 08 møter Malmø i Europaligaen torsdag 8. november.

Les også: Chelsea og Morata slo tilbake mot Crystal Palace

Les også

Wolff Eikrem etter nok en seier: - Sølvkampen er helt åpen

Andre omgang startet bedre

Bortsett fra noen lekre dragninger fra Chidera Ejuke, var det lite Oslo-klubben hadde å by på fremover i første omgang. Lagene byttet på å holde i ballen og Sarpsborg 08 stod for det lille som var av sjanser.

Andre omgang startet i litt høyere tempo enn første omgang avsluttet, men vi måtte likevel vente i ti minutter før den første muligheten kom. Bård Finne avsluttet Vålerengas første sjanse i kampen, med et skudd rett på Sarpsborg 08s keeper. Nå fulgte to store Vålerenga-sjanser på åtte minutter.

Først var det Sam Adekugbe sin ball, som havnet hos Sam Johnson. Han rundet keeper, men fra svært spiss vinkel, gikk avslutningen i nettveggen. Deretter var det Bård Finne som, spilte fri Chidera Ejuke inne i sekstenmeteren, men nigerianeren dro en finte for mye, og skuddet gikk i en forsvarer.

Etter dette gikk andre omgang inn i samme spor som den første. To lag som lå dypt og forsvarte seg godt når de ikke hadde ball. Det gjorde det vanskelig for det angripende laget og for publikum som hadde håpet på litt mer god angrepsfotball.

Les også: Leeds utnyttet Wigan-tabbe

To gode sjanser

I kampens siste minutter fikk vi en god målsjanse til hvert lag. Et godt innlegg ble slått inn mot Patrick Mortensen. Han raget høyest og headet mot mål, men ballen ble slått over av keeper. Deretter fulgte en nesten identisk mulighet på andre siden av banen.

Magnus Lekven slo et godt innlegg til Sam Johnson, som headet i tverrliggeren og over mål. Mot slutten av kampen presset bortelaget på og produserte flere halvsjanser og hele syv hjørnespark på fire minutter. Jon-Helge Ødegård Tveita forsøkte å finte bort halve Vålerenga-forsvaret rett før slutt, og lyktes nesten.

Skuddet hans ble blokkert og forsvant ut til et nytt hjørnespark. Etter litt Hawaii-fotball frem og tilbake, blåste dommeren av kampen.

Les også: Jarstein og Skjelbred møter Bayern i cupen

Vant tribunekampen

Vålerenga-speakeren rapporterte om 7918 solgte billetter. Det er rimelig å anta at svært mange av disse holdt seg inne i varmen denne kvelden. Intility Arena så usedvanlig glissen ut.

På tribunen vant Sarpsborg 08s tilreisende fans «Sarpsborg Ultras» kampen mot Vålerenga-Klanen. Selv med ti ganger færre på tribunen, holdt de et jevnt leven gjennom hele kampen.

Første omgang var en heller tam affære, men underholdningen tok seg noe opp i andre omgang. Til tross for noe flere målsjanser fikk vi oppleve lange perioder uten kreativt sprut i angrepsspillet fra begge lag. Nærmest mål kom Sam Johnson og Patrick Mortensen med hver sin gode heading fra nærmere syv meter.

Les også

Sollied fikk seier i Lokeren-debuten

Kommentarer til denne saken