RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Askeladden fortsetter cupeventyret

EVENTYRET FORTSETTER: Billy Clarke jubler for Bradfords 1-0-scoring mot Sunderland på søndag.
EVENTYRET FORTSETTER: Billy Clarke jubler for Bradfords 1-0-scoring mot Sunderland på søndag. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Sunderland tok følge med Chelsea ut av FA-cupen.

BRADFORD - SUNDERLAND 2-0:

Bradford sjokkerte Fotball-England ved å skyte Chelsea ut av FA-cupen. Søndag ble kvartfinalebilletten sikret med 2-0-seier over Sunderland.

Lille Bradford er det lavest rangerte laget som er igjen i årets engelske FA-cup, men mannskapet til Phil Parkinson gir ikke ved dørene av den grunn. Snuoperasjonen som vendte 0-2 til 4-2 seier mot Chelsea på Stamford Bridge, ga gjenklang på fotballøya. Søndag fikk Sunderland samme tøffe behandling på Valley Parade.

- Det er alltid litt skummelt med kamper som denne, fordi vi fort kunne ansett oss selv som favoritter etter å ha slått Chelsea. Men vi tok godt vare på underdog-ånden, sa Bradford-manager Parkinson til BBC etter kampen.

Selvmål

Hjemmelaget hadde riktignok en smule flaks da Billy Clarkes skudd skiftet retning i Sunderland-forsvarer John O'Shea og ga laget ledelsen etter bare tre minutters spill.

Bradford gjorde samtidig en meget god første omgang og burde ledet med enda større sifre til pause. Sunderland-manager Gustavo Poyet måtte se sitt lag framstå tamt og ute av stand til å skape de helt store sjansene foran motstanderens mål.

Vil ha ny hjemmekamp

Etter pause fortsatte elendigheten for gjestene. Sunderland var riktignok farlig frempå et par ganger innledningsvis, men mål var det likevel vertene som scoret.

Jonathan Stead benyttet sjansen da Sunderlands Adam Johnson rotet bort ballen i farlig posisjon og sendte Bradford videre til neste runde. Stead har for øvrig en fortid i nettopp Sunderland.

– Nå ønsker vi oss enda en hjemmekamp i neste runde. Det er utrolig for spillerne å oppleve atmosfæren av en fullsatt arena, sa Parkinson. (©NTB) (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere