RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
30. mars ble en Djurgården-supporter slått i hjel før oppgjøret mellom Helsingborg og Djurgården.
30. mars ble en Djurgården-supporter slått i hjel før oppgjøret mellom Helsingborg og Djurgården. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

Åtte måneders fengsel for å ha slått i hjel supporter

Må også betale 40.000 kroner i erstatning.

En 28 år gammel tilhenger av fotballklubben Helsingborg IF er dømt til åtte måneders fengsel i Sverige. Han slo ned en 43-åring som deretter døde av skadene.

Angrepet skjedde en halv time før den svenske toppserien i fotball begynte 30. mars i år. 43-åringen var tilhenger av Djurgården, som skulle møte Helsingborg denne søndagen i mars klokken 15.

Aktoratet hadde krevd seks måneders fengsel for den tiltalte, men tingretten i Helsingborg økte straffen med to måneder.

To rettsmedisinere vitnet i saken og sa at 43-åringen ikke døde direkte av slaget han fikk. En nevrokirurg sa imidlertid at mannens hjertestans var blitt utløst av slaget mot hodet.

28-åringen er også dømt til å betale den dødes pårørende 40.000 svenske kroner i erstatning.

Selv om den direkte sammenhengen mellom slaget og 43-åringens død ikke er bevist, avviser retten at det dreide seg om en nødvergesituasjon. Retten mener mannen burde forstått at slaget kunne føre til døden.

Ingen representanter for de to fotballklubbene vil kommentere dommen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest