*Nettavisen* Sport.

Åtte spillere er ferdig i Haugesund

UT: Haugesund kvitter seg med flere sentrale spillere. Kristoffer Haraldseid (t.v.) får fortsette, mens Joakim Våge Nilsen, Michael Haukås og Daniel Bamberg er ferdig i klubben. Her jubler de sammen med Christian Gytkjær etter en scoring mot Lillestrøm.

UT: Haugesund kvitter seg med flere sentrale spillere. Kristoffer Haraldseid (t.v.) får fortsette, mens Joakim Våge Nilsen, Michael Haukås og Daniel Bamberg er ferdig i klubben. Her jubler de sammen med Christian Gytkjær etter en scoring mot Lillestrøm. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

I FK Haugesund blir det enorme utskiftninger.

Trener Jostein Grindhaug har vært på oppsigelse i Haugesund en stund. Assistenten, Mark Dempsey, har ledet laget de fire siste kampene – uten å ta et eneste poeng. Han blir klubbens hovedtrener neste sesong.

Mandag ble det klart at flere sentrale spillere er ferdig i klubben. Kvartetten Joakim Våge Nilsen, Søren Christensen, Michael Haukås og Martin Bjørnbak er alle uten kontrakt. Kun Bjørnbak fikk tilbud om å forlenge, men han takket nei, melder Haugesunds Avis.

– Etter fire år i FKH ønsker jeg å prøve noe nytt, sier midtstopperen, som fikk 18 kamper for Haugesund denne sesongen.

– Det lå litt i kortene, og jeg er ikke kjempeskuffet. Etter åtte år i klubben er kanskje dette det beste for begge parter. Jeg trenger litt påfyll av energi, og jeg så for meg allerede før denne sesongen at dette kunne bli den siste i FKH, sier Joakim Våge Nilsen til lokalavisen.

Kvitter seg med flere lokale

Bømlingen var lenge sett på som et av Norges største fotballtalent, men har nå blitt 24 år og står uten landskamper. Han kom til FKH som 16-åring, og spilte alle kampene i eliteserien sist sesong. I år har det kun blitt ti – mye på grunn av skader.

Dansken Søren Christensen ble hentet fra Nordsjælland sist vinter og har vært på banen i hele 28 kamper denne sesongen. Dansken gir seg i klubben uten scoringer, men med fem målgivende pasninger.

Også den lokale spilleren, Michael Haukås, har vært relativt fast i FKH siden overgangen fra Bodø/Glimt i 2012. Han spilte over 20 kamper for klubben både i 2012 og 2013. I år har han bidratt i 25 eliteseriekamper. Han mistet hele fjoråret på grunn av skade.

Mister nesten en hel ellever

Keeperveteran Per Morten Kristiansen, assistkongen Daniel Bamberg og Mirko Kramaric er også ferdige i FKH.

Samtidig har klubben hatt tre spillere på lån deler av denne sesongen. Filip Kiss har avtale med FKH til sommeren, mens William Troost-Ekongs leiekontrakt strekker seg ytterligere én sesong. Sad'eeq Yusuf skal etter planen returnere til belgiske Gent.

Klikk på bildet for å forstørre.

OVERTAR: Jostein Grindhaug (t.h.) er ferdig i Haugesund. Hans assistent Mark Dempsey er ny hovedtrener i klubben. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Klubbens fysiske trener, Kjell Sture Jensen, fortsetter heller ikke. Han blir ikke erstattet, melder Haugesunds Avis.

Andrea Loberto – med en fortid i Vålerenga og som i dag leder akademiet til Rosenborg – skal være førstevalget som ny assistent til Dempsey.

Haugesund havnet på 12.-plass i eliteserien denne sesongen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.