*Nettavisen* Sport.

Auksjonerer bort draktene

Foto: Ole-Johnny Myhrvold (Glåmdalen)

Draktene fra Vidar Riseths tid som fotballspiller skal redde KIL fra konkurs.

Kongsvinger (ANB): Etter nærmere 20 år som spiller på nasjonalt og internasjonalt nivå gir trønderen nå bort nesten samtlige drakter han har brukt og byttet til seg gjennom karrieren.

I tillegg til egne drakter, har markedssjefen har også en haug andre godbiter fra norske og utenlandske stjerner som vil bli lagt ut til høystbydende.

- Alle er innforstått med situasjonen i KIL, og vi må gjøre det beste ut av det. Vi trenger penger inn for å redde klubben, og dette er en av ideene som dukket opp da vi diskuterte mulige tiltak, sier Riseth til Glåmdalen.

Minnene i hodet - Men blir det ikke som å «gi vekk karrieren» når du nå gir bort alle minnene disse draktene står for?

- Det første jeg sa da vi begynte å pusle med dette, var at jeg ikke klarte å gi fra meg drakta jeg brukte mot Brasil i VM i 1998, men jeg har endret mening. Den vil gå til høystbydende over 10.000 kroner. Noen få drakter har jeg beholdt, men jeg gir bort 26 drakter jeg selv har brukt eller byttet til meg fra kamper mot store lag.

- Klubbdraktene jeg brukte i Celtic, 1860 München og LASK Linz er det selvsagt mulig å by på. Minnene har jeg uansett i hodet, så jeg velger heller å gjøre noe positivt for KIL, sier 38-åringen.

Drakta fra -95
Riseth kom tilbake til KIL i fjor vinter som spillende markedssjef, men måtte kaste inn håndkleet som spiller i sommer da kroppen rett og slett sa stopp.

6. juni i år spilte Vidar sin siste kamp for KIL.

- Jeg hadde en fantastisk tid i KIL, og klubben har vært tett inntil hjertet mitt siden jeg kom hit foran 1994-sesongen. Men jeg må innrømme at følelsene er blitt enda sterkere etter at jeg kom tilbake.

Så sterke er følelsene at han bekrefter ovenfor Glåmdalen at han nylig takket nei til et tilbud som markedssjef «for en av de største klubbene» i Norge.

- Det er riktig at jeg fikk et konkret tilbud. De var villige til å kjøpe meg ut av kontrakten med KIL. Men jeg ville ikke stikke av nå, det ville vært utrolig feigt.

Auksjonen har startskudd 1. oktober.

Landslagspilleren bidrar også – les mer på glomdalen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.