*Nettavisen* Sport.

Avaldsnes trekker seg fra samarbeid med spillselskap

MÅ SE ANDRE VEIER: Avaldsnes gir opp håpet om en samarbeidsavtale med bettingselskapet Betsson. Her er lagkaptein Maren Mjelde fotografert under toppkampen mot Stabæk nylig. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Forbundet holder igjen milliontilskudd.

23.06.16 10:02

Toppserieklubben Avaldsnes har i lengre tid sett på mulighetene å inngå et samarbeid med det svenske spillselskapet Betsson.

Klubben sa i utgangspunktet ja til en avtale med selskapet i slutten av mai. Men en bekreftelse på at samarbeidet er blitt offisielt er ikke dukket opp.

Nå melder Avaldsnes isteden at samtalene om et sponsorsamarbeid avsluttes. Det skjer etter at karmøyklubben skal ha mottatt et nytt brev fra Norges Fotballforbund (NFF).

I dette brevet skal Avaldsnes ha blitt varslet om at alle tilskudd fra NFFs side holdes tilbake.

Tre millioner

I en pressemelding hevder klubben at tilskuddene dreier seg om rundt tre millioner kroner i deres tilfelle.

«I påvente av det praktiske rundt at Avaldsnes skulle signere en samarbeidsavtale med Betsson har klubben mottatt et nytt brev fra Norges Fotballforbund (NFF) med varsel om at alle tilskudd til klubben holdes tilbake. Totalt dreier dette seg om et beløp i størrelsesorden tre millioner kroner», skriver Avaldsnes i pressemeldingen.

«Ettersom NFF er så tydelige på at midlene ikke vil bli utbetalt med mindre samtalene om et samarbeid med Betsson opphører, har Avaldsnes besluttet at de likevel ikke vil signere en avtale med spillselskapet», fortsettes det.

Avaldsnes melder videre at de er skuffet over å miste en stor sponsor, og verdifulle ressurser i kampen om å bygge et europeisk topplag på kvinnesiden.

I årets spillerstall har klubben blant andre profilerte norske navn som Maren Mjelde, Elise Thorsnes, Cecilie Pedersen og Ingrid Ryland.

Nå forventer klubbledelsen å få overført Champions League-støtte på 1,3 millioner kroner fra NFF snarest. Laget, skal ut i kvalifisering til mesterligaen i august.

- Tillitsbrudd

Den foreslåtte sponsoravtalen var forespeilet å bare gjelde Avaldsnes-kamper i forbindelse med Champions League.

Mens klubben mente norske lover ikke nødvendigvis gjelder når de spiller i utlandet, vakte samtalene om et samarbeid med Betsson reaksjoner hos Norges Fotballforbund (NFF).

NFF beskrev et sponsorsamarbeid av denne typen som illojalt.

Norges regler rundt spillmonopolet forhindrer norske klubber fra å inngå avtaler av denne typen, men Avaldsnes mente de kunne omgå det juridiske ved å kun la seg sponse av spillselskapet når de spiller kamper utenfor Norge.

- Det vil være et tillitsbrudd på avtalen norsk fotball har med Norsk Tipping - i den forstand at Norsk Tipping er generalsponsor for hele norsk fotball. Det er også samarbeidsavtaler med Norsk Tipping og andre samarbeidspartnere som gir grunnlaget for millionoverføringene fra NFF sentralt til toppklubbene på kvinnesiden, sa kommunikasjonsdirektør Ynge Haavik i NFF til Nettavisen tidligere i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag