*Nettavisen* Sport.

Avansementet i fare for United

Foto: Afp/Scanpix

Er avhengig av poeng i siste kamp for å gå videre.

23.11.11 07:19

MANCHESTER UNITED - BENFICA 2-2

Manchester United var store favoritter før tirsdagens Champions League-møte med portugisiske Benfica.

Portugiserne gikk likevel respektløst til verks på Old Trafford, hvor United kun har tapt to kamper i Champions League siden 2002 (Besiktas og AC Milan).

Marerittstart
Allerede etter tre minutter havnet ballen i nettet bak David De Gea, da Phil Jones styrte et innlegg fra Nicolas Gaitan i eget mål.

Sir Alex Ferguson fikk nok vonde tilbakeblikk fra 2005, da Benfica sendte Manchester United ut av gruppespillet i Champions League.

Det tidlige ledermålet ga gjestene selvtillit, og portugiserne drev til tider United-spillerne til vanvidd ved å holde ballen i sitt svært ballsikre mannskap.

Etter halvtimen slo imidlertid hjemmelaget tilbake da en offisdeplassert Dimitar Berbatov headet inn utligningen etter innlegg fra Nani.

Da eksploderte det på Old Trafford.

Minutter senere var plutselig Ashley Young alene med Artur Moraes. Dessverre for kantspilleren ble skuddet blokkert av den portugisiske målvakten.

Benfica kontret og Pablo Aimar fikk en brukbar sjanse til å sende Benfica opp i ledelsen på ny, men vinkelen ble for skrå og skuddet ble greit reddet av David De Gea.

Mistet ledelsen
I andre omgang var det et helt annet United-lag som kom ut på banen og tok kommandoen fra starten av. Det var tydelig at Alex Ferguson ikke var fornøyd med det han hadde sett i den første omgangen.

United kontrollerte kampen og fikk uttelling da Patrice Evra slo ballen inn fra venstre. Darren Fletcher var på et godt løp og satte inn ledermålet etter at Moraes ga en retur på det første forsøket.

Da så det ut til at United hadde kampen i sin hule hånd, men den gang ei.

En svak De Gea-avklaring havnet hos Bruno Carcia, som slo ballen inn i feltet. Ferdinand klarte ikke å klarere ballen og ringreven Pablo Aimar kunne enkelt sette inn utligningen bare ett minutt etter at United tok ledelsen.

Dimitar Berbatov fikk en eventyrlig mulighet til å sende Old Trafford til himmels, men banket ballen over på helt volley alene med Moraes.

Ferguson brukbart fornøyd
Dermed ebbet kampen ut med poengdeling og 2-2. United beholder førsteplassen i Grippe C, men er avhengig av poeng da laget møter Basel i siste runde.

Sir Alex Ferguson var brukbart fornøyd da han ble intervjuet etter kampslutt.

- Jeg synes vi gjorde det ganske bra. Vi fikk en dårlig start med et selvmål etter tre minutter. Det er ikke slik man vil starte en kamp i Europa. Da vi fikk tempo og fant tilbake rytmen gjorde vi det bra, mener United-sjefen.

Han er imidlertid ikke i tvil om at Det andre baklengsmålet var svært unødvendig.

- Det var et dårlig utspill av David (De Gea red.anm.). Han burde sparket ballen opp på tribunen. Vi fortsatte likevel å trykke på og hadde flere brukbare muligheter, men jeg må også gi kreditt til Benfica får deres ballbesittende fotball, sa Ferguson.

Otelul Galati står fremdeles med 0 poeng i bunnen av tabellen etter tirsdagens 2-3-tap mot Basel.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag