RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GLAD: Landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, er glad for at norske spisser har begynt å score mål.
GLAD: Landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, er glad for at norske spisser har begynt å score mål. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Avblåser spisskrisen: - Skulle ønske meg enda bedre forsvarsspillere

Sist oppdatert:
Per-Mathias Høgmo er glad for at norske spisser har begynt å score mål.

Adama Diomande og Alexander Søderlund ble begge tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan i begynnelsen av juni.

Søderlund har scoret tolv mål på ti kamper, mens Diomande står med fire nettkjenninger mindre.

Motivert Diomande
Stabæk-spilleren har tidligere uttalt at han var usikker på hva han ville svare, dersom landslagssjefen tok ham ut i troppen, men ifølge Høgmo var det aldri noe problem å få med spissen.

- Han er veldig motivert for å spille for Norge, sier Høgmo, som gleder seg til å bli bedre kjent med Stabæk-spissen.

- Jeg har fulgt ham nå, og gleder meg over at han har vist kvalitet over mange kamper på rad. Han er en type spiller som vi ikke har hatt, spesielt nå når Joshua King har vært skadet, forklarer Høgmo.

SCORER: Adama Diomande har scoret åtte mål på ti kamper så langt denne sesongen for Stabæk.

Diomande har vært en sensasjon for Stabæk denne sesongen, og han har vært en sterk bidragsyter til at Bærums-klubben ligger på andreplass i Tippeligaen.

- Han er gjennombruddsterk, hardtarbeidende, har en fysikk som gjør at han er ekkel å spille mot, scorer mål, både etter innlegg og etter å ha dratt seg gjennom midten. Så det skal bli gøy å stifte bekjentskap med ham.

Spillestil som Norge trenger
Han er tydelig på at det ikke var vanskelig å overtale Diomande til å takke ja til landslagsplassen på det norske landslaget, og Høgmo mener dette var det spissen selv ønsket.

- Det har han vært veldig tydelig på, sier Høgmo.

- Var det et krav at han ønsket dette?

- Vi kan ikke ta ut en spiller som ikke vil spille for Norge. Det er en forutsetning at motivasjonen er på topp og det har han vært entydig på, slår Høgmo fast.

Diomande har ifølge landslagssjefen en veldig «unorsk» spillestil, og flere mener spissen fort kan havne i en større liga innen kort tid.

- Hvor langt det kan gå, det får vi gjenstå og se. Nå scorer han mål i Tippeligaen og er god der, så får vi se om han tar det neste steget. JEg er veldig glad for at får den type spiller (i troppen), med fysikk. Vi har ikke hatt mye fysikk i troppen, for å si det sånn.

- Har du hatt pingler i troppen?

- Nei, det sier jeg ikke, ler landslagssjefen.

- Men vi har hatt litt andre type spillere. Det å komplementere troppen, spesielt når Joshua King har vært ute med skade, så er det godt å få et alternativ til som har gjennombruddskraft og kan gjøre ting på egenhånd. 

Saken fortsetter under bildet.

TOPPSCORER: Alexander Søderlund har scoret tolv mål på ti kamper for Rosenborg denne sesongen.

Scorer på bestilling
At han nå har med Søderlund og Diomande, som begge scorer mål på bestilling i Tippeligaen, er noe Høgmo er meget fornøyd over.

- Jeg er glad for at det er så mange gode norske spillere som scorer mye mål. Så sa jeg her at jeg skulle ønske meg enda bedre forsvarsspillere, men det skal jeg ikke ta nå.

- Men det gleder meg veldig, fordi at til syvende og sist så handler det om effektivitet i begge boksene, og i internasjonale kamper som vi skal inn i nå, så kommer det til å være avgjørende at vi har spisser og andre spillere som er i stand til å effektuere sjansene vi skaper, forteller Høgmo.

Han vil ikke avsløre om han har planer om å bruke Diomande og Søderlund sammen på topp i vennskapskampen mot våre svenske naboer.

- Sverige-kampen blir viktig for å tste ut ting der. Så skal vi komponere en ellever som er mest mulig slagkraftig mot Aserbajdsjan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere