Gå til sidens hovedinnhold

Avfeier ryktene som løgn

- Av det som står i mediene er det meste ikke sant.

Når Abdisalam Ibrahim får sin landslagsdebut i løpet av oppholdet i Abu Dhabi, blir han den 20. spilleren fra U21-bronselaget som rykker opp til bestelaget.

Midtbanespilleren som debuterte for Manchester Citys A-lag og i Premier League som 18-åring innrømmer at han har ventet lenge på det.

– Dette er spennende. Det er noe jeg har jobbet for i mange år, sa Ibrahim til NTB etter tirsdagens trening på Al Zayed-anlegget i det største av de forente arabiske emiratene.

– Jeg har ventet veldig lenge, og det er deilig å vite at nå er jeg med. Jeg gleder meg til å spille for landslaget.

22-åringen er fortsatt Manchester City-spiller, men han har vært leid ut de siste sesongene. Han imponerte i Strømsgodsets gullsesong i fjor.

Citys stjernetunge stall gjør at klubben har besluttet å la nordmannen gå til en annen klubb for en overkommelig sum, og ifølge britiske aviser er en rekke toppklubber i England, Frankrike og Italia interessert.

– Av det som står i mediene er det meste ikke sant. Nå er jeg på landslagssamling og tenker ikke på det. Jeg tar det helt med ro til det rette tilbudet kommer, sier Ibrahim.

Boks til boks
Formasjonstreningene de siste dagene forteller at han ikke spiller fra start mot Moldova onsdag, men et innhopp er sannsynlig. Ellers kommer debuten mot Polen lørdag. Hva kan Ibrahim tilføre laget?

– Jeg kan bidra med det jeg gjorde i Godset. Jeg har bra kondisjon og er en boks til boks-spiller. Og så er jeg flink til å holde på ballen, sier han.

I landslagstroppen i Abu Dhabi er han en av sju spillere fra U21-landslaget som vant EM-bronse i fjor. De seks andre har allerede debutert på A-landslaget, i likhet med Fredrik Semb Berge og 12 spillere som ikke var aktuelle fordi de spiller i utenlandske klubber.

Hele 14 av bronselagets spillere debuterte på A-landslaget allerede før mesterskapet i Israel, og 16 av dem mens Egil Olsen var landslagssjef. Ibrahim blir den fjerde som debuterer under Per-Mathias Høgmo.

Etter Abdisalam Ibrahims debut vil det bare være Flamur Kastrati og reservekeeperne Arild Østbø og Gudmund Kongshavn fra bronselaget som ikke har fått debutantnåla.

Debutkampene
Landslagsdebut for bronselagets spillere:

2010 (1): Markus Henriksen (Kroatia borte).

2011 (1): Håvard Nordtveit (Litauen hjemme).

2012 (9): Vegar Eggen Hedenstad, Harmeet Singh, Valon Berisha, Magnus Wolff Eikrem (Danmark i Thailand), Jo Inge Berget (Thailand borte), Thomas Rogne (Nord-Irland borte), Joshua King (Island borte), Håvard Nielsen, Anders Konradsen (Ungarn borte).

2013 (8): Fredrik Semb Berge, Yann-Erik de Lanlay, Marcus Pedersen (Sør-Afrika borte), Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen (Sverige borte), Martin Linnes (Danmark borte), Ørjan Håskjold Nyland, Stefan Strandberg (Skottland hjemme).

2014, på vent: Abdisalam Ibrahim (i troppen mot Moldova og Polen).

Ikke innkalt: Arild Østbø, Gudmund Kongshavn, Flamur Kastrati. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto