*Nettavisen* Sport.

Avgjorde etter fire minutter på banen

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images

Peter Odemwingie fikk sving på «Black Country derby» med sitt strålende innhopp.

16.10.11 15:42

WEST BROM - WOLVES 2-0:

WBA-spissen har slitt mye med skader i høst, men manager Roy Hodgson valgte likevel å ta med nigerianeren i årets kanskje viktigste oppgjør for hjemmefansen på The Hawthorns.

Odemwingie ble ikke ansett som frisk nok til å spille hele oppgjøret mot Wolverhampton. Hodgson tok heller sjansen på å gi den hurtige angriperen det siste drøye kvarteret.

Fikk uttelling
Det byttet angrer nok ikke trenernomaden på. Prestisjeoppgjøret var helt åpent lenge, og West Bromwich ledet bare 1-0 etter et mål av Chris Brunt i åttende spilleminutt.

Men ingen av de to naboklubbene klarte å skaffe seg et markant overtak i banespillet. Selv om Wolverhampton hadde ballen mye ble det ikke skapt mange sjanser.

Da Odemwingie erstattet tidligere Odd- og Stabæk-spiller Somen Tchoyi i det 72. spilleminuttet ble det bokstavelig talt mer fart i kampen.

Bare to minutter etter var spissen involvert da Albion skapte en stor mulighet. Avslutningen fra Jerome Thomas var imidlertid ikke god nok til å passere Wayne Hennessey.

Det var derimot Odemwingies avslutning like etter. Et hælspark fra Brann-kjenningen Paul Scharner ga måljegeren den muligheten han trengte.

Med en overbevisende avslutning sørget nigerianeren for at vertene fikk den roen de trengte, etter bare fire minutter på banen.

Misset to etter fulltrefferen
Odemwingie kunne også økt ledelsen da hurtigheten hans skaffet to nye WBA-muligheter i de påfølgende minuttene. Begge sjansene forsvant etter skudd utenfor stengene.

West Bromwich passerte erkerivalen på tabellen med seieren. Wolves har tapt fem kamper på rad og nærmer seg nedrykkssonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.