Avgjorde med magi: - Det er helt spesielt!

FANTASTISK VOLLEY-SCORING: Juan Mata hjalp Manchester United til seier over Liverpool med sine to scoringer. Det andre målet var en perle av de sjeldne.

FANTASTISK VOLLEY-SCORING: Juan Mata hjalp Manchester United til seier over Liverpool med sine to scoringer. Det andre målet var en perle av de sjeldne. Foto: (Reuters / NTB scanpix)

Juan Mata avgjorde storkampen for Manchester United mot Liverpool.

22.03.15 18:05

LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 1-2:

I det som ble en høydramatisk fotballkamp av de sjeldne, med Steven Gerrards utvisning etter bare 34 sekunder av andre omgang, var det Juan Mata som viste seg å bli den store forskjellen mellom Liverpool og Manchester United.

Spanjolen var uvanlig het foran mål, og ordnet United-seier med ett mål i hver omgang. Den andre scoringen var av det helt spesielle slaget da Mata fikk ballen på et sølvfat inne i Liverpools felt. Han lot seg ikke be to ganger og dunket ballen i lengste hjørne med en fantastisk volley-avslutning.

- Det er en helt spesiell scoring, det er verdensklasse, utbrøt Nils Johan Semb.

Daniel Sturridge tente et håp for hjemmelaget med sin redusering 20 minutter før slutt, men Liverpool kom aldri nærmere og må dermed se at United rykker ifra i kampen om en topp fire-plassering.

- Dette er utrolig viktig ettersom de siste månedene ikke har vært så bra for meg. Men jeg er fortsatt den samme spilleren som da jeg kom til England, sa matchvinner Juan Mata etter kampen.

Gerrard utvist
Liverpool-kaptein Steven Gerrard ble satt på benken fra start og etter at gjestene hadde gått til pause med 1-0-ledelse, bestemte Liverpool-manager Brendan Rodgers seg for å sette innpå Gerrard til andre omgang.

Det skulle han muligens ikke ha gjort.

Det gikk nemlig ikke mer enn 34 sekunder før Steven Gerrard mistet hodet fullstendig og fikk se det røde kortet.

Ander Herrera kom tøft inn i en takling og Gerrard svarte med å stemple spanjolen på leggen. Helt tydelig med overlegg fra 34-åringen.

Dommer Martin Atkinson var ikke i tvil og dro opp det røde kortet.

Samtidig fikk Herrera det gule for sin takling.

- Det var en riktig avgjørelse, jeg har skuffet lagkameratene mine og supporterne. Jeg må bare akseptere det og jeg tar det fulle og hele ansvaret, sa Steven Gerrard etter kampen ifølge Liverpool Echo.

United i føringen
Det var et Liverpool i kjempeform som tok i mot Manchester United hjemme på Anfield søndag ettermiddag. Brendan Rodgers' menn hadde ikke tapt i ligaen siden det ble 0-3 mot dagens motstander i midten av desember.

Åpningen på kampen ble akkurat så tett og jevn som det var spådd på forhånd, og det var helt tydelig hvor mye som sto på spill for de to lagene.

Etter at lagene hadde følt på hverandre i drøyt ti minutter, var det Manchester United som skulle spille seg fram til kampens første mulighet.

Ander Herrera mottok ballen et stykke inn på Liverpools banehalvdel og hadde store rom foran seg. Istedenfor å avansere på egenhånd, så han imidlertid at Juan Mata befant seg i en enda bedre posisjon ute til høyre. Alberto Moreno på Liverpools venstreback hadde ikke kontroll på landsmannens løp og plutselig befant Mata seg alene med Simon Mignolet.

Frå skrått hold prøvde spanjolen lykken med sitt presumptivt dårligere høyreben, noe som skulle vise seg å være mer enn nok. Mignolet fikk så vidt en kroppsdel på avslutningen, men klarte ikke å hindre at bortelaget gikk opp i en tidlig ledelse.

- Det er en ekstremt god avslutning av Mata, og det med den gale foten. Veldig imponerende, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Scoringen ga gjestene selvtillit og Louis van Gaals menn fikk behagelige arbeidsforhold mot et Liverpool som virket sjokkskadet. Bortelaget var overlegne i banespillet og trillet ballen mellom frusterte verter, som hadde plassert Steven Gerrard på benken fra start. Noe fotballekspert Lars Tjærnås var klar på at Brendan Rodgers burde gjøre noe med.

HTML EMBED


Det gjorde han ikke, men etter 35 spilte minutter virket vertene å ha kommet seg etter den tidlige kalddusjen. Og for et fantastisk angrep det var.

Jordan Henderson fikk ballen ute på Liverpools høyreside og slo et herlig innlegg mot Daniel Sturridge som hadde løpt seg fri inne i feltet. Ballen falt ned på spissens dødelige venstrefot, men istedenfor å avslutte selv valgte Sturridge å spille ballen til Adam Lallana som kom stormende inn fra dypet.

Fra tolv meter kunne engelskmannen bare bredside ballen i mål, men avslutningen gikk en halvmeter til side for David De Geas høyre stolpe.

Med ett så uansett Liverpool ut til å være bedre med, men hjemmelaget klarte ikke å skape flere sjanser mot en kompakt United og lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 0-1.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I LEDELSEN: Juan Mata sendte Manchester United foran etter bare 14 minutter på Anfield. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)


Gerrard utvist umiddelbart
I et forsøk på å snu kampen til Liverpools favør, satte Brendan Rodgers innpå Steven Gerrard til andre omgang. Det skulle vise seg å bli kostbart ...

Liverpool-kapteinen var overtent og satte inn en susende takling på Ander Herrera etter bare 20 sekunder på banen. Herrera svarte med en enda tøffere takling like etter, hvorpå Gerrard reagerte med å stemple spanjolen på leggen med overlegg. Da var det spilt 34 sekunder av andre omgang.

Dommer Martin Atkinson hadde ikke noe annet valg enn å dra opp det røde kortet. Liverpools oppgave gikk fra vanskelig til nesten håpløs.

Og verre skulle det bli.

Drømmemål
Juan Mata var nemlig ikke fornøyd med å bare score ett mål denne ettermiddagen. Etter en snau time vartet han derfor opp med noe helt spesielt.

Innbytter Angel Di Maria chippet Mata igjennom til høyre i feltet. Spanjolen lot seg ikke be to ganger og dunket ballen i lengste hjørne med en fantastisk volley-avslutning. 2-0 til gjestene, og kampen syntes avgjort.

Like før den andre scoringen kunne Phil Jones også fort sett det røde kortet, da han suste inn i en takling, men dommer Atkinson nøyde seg med det gule.

Liverpool la seg imidlertid ikke ned for å dø, og med 20 minutter igjen var det plutselig kamp igjen.

Daniel Sturridge fikk også han muligheten skrått til høyre for mål, og spissen banket til med høyrefoten. Avslutningen tok en liten tur innom Phil Jones og gikk forbi en forfjamset De Gea. Liverpool-håpet var tent.

Det ble likevel vanskelig å produsere flere sjanser med en mann mindre, og istedet kunne Wayne Rooney sette den definitive spikeren i kista da United fikk straffespark på overtid. Rooneys Anfield-forbannelse fortsatte imidlertid og forsøket ble reddet av Mignolet.

Tre poeng til United var uansett et faktum da Martin Atkinson blåste i fløyta for siste gang, og dermed rykker de røde djevlene ifra Liverpool i kampen om en topp fire-plassering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.