RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avgjørelsens time for Rekdal

Foto: HEIKO JUNGE (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Lørdag kan Kjetil Rekdal gjøre det umulige mulig.

Tiden er kommet: Den siste serierunden i den belgiske toppserien spilles lørdag. Lierse må vinne over Lokeren for å unngå nedrykk. Faktisk holder det ikke bare å vinne, Sint-Truiden må samtidig slå Beveren.

- Jeg har god tro på seier. Den andre kampen kan jeg ikke gjøre noe med, men hvis vi vinner, tror jeg vi klarer oss. Beveren har bare vunnet en kamp etter jul, og har mange spillere ute, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen.

Overlever Lierse, vil det i så fall være en bragd av dimensjoner.

Nedtur forrige helg
Da Kjetil Rekdal overtok trenerjobben i Lierse i november, hadde laget bare to poeng på 13 kamper. Da var avstanden opp til playoffplassen allerede 11 poeng. Nå er avstanden opp til Beveren og kvalikplassen bare to poeng.

- Det hadde vært fantastisk moro å greie det. Nå er vi så nærme. Men jeg er fortsatt dritsur over at vi klarte å rote bort seieren forrige helg, sier Rekdal ettertenksomt.

Bertin Tomou utlignet for Mouscron ett minutt før full tid og sørget for at det bare ble ett poeng på Lierse i stedet for tre.

- Spillerne sank sammen, publikum sank sammen. Det var en gigantisk nedtur, innrømmer Rekdal.

God statistikk
Men faktum er at Lierse har tatt 21 poeng på 20 kamper under hans ledelse, og er inne i en god stim. Laget har bare tapt to av sine siste ni kamper. De to tapene kom mot sterke lag som Club Brugge og Anderlecht.

Lierse stiller også med skadefritt mannskap i lørdagens bortekamp.

- Det er viktig at vi gjør det vi er gode til, og at vi går til kampen med en positiv holdning. Vi må prøve å få kampen til å sette seg. Vi kan ikke kaste alle mann i angrep og bli kontret i senk fra starten av.

Rekdal har trenererfaring fra flere viktige kamper i Vålerenga. Han tror at det viktigste under kampen lørdag kveld blir å unngå panikk.

- Vi må ikke miste troen. Vi scorer mål i nesten hver kamp, og det er viktig. Du kan ligge under 1-0 lenge, men score i det 85. minutt og fortsatt vinne, poengterer Rekdal.

Seriespill i playoff
Han kommer til å holde spillerne på banen oppdatert på stillingen i Beverens kamp «hvis det er en motivasjonsfaktor». Men utgangspunktet er jo, som Rekdal selv påpeker, at Lierse uansett må vinne.

- Hvis vi klarer å nå playoff, blir det sett på som en kanonsuksess, mener Rekdal.

Da starter i så fall en ny serie mot tre lag fra andredivisjon. Første kamp i omspillet spilles søndag neste helg. Totalt skal det spilles tre hjemme- og tre bortekamper i omspillet.

- Ikke skrevet under
Tysk presse skriver for øvrig at Kjetil Rekdal skal ta over den tyske andredivisjonsklubben Kaiserslautern fra sommeren av. Kicker gjentok den påstanden torsdag. Selv hevder Rekdal at ingenting er avklart.

- Jeg har ikke skrevet under på noe. Nå er det kampen i morgen som teller. Så får vi se hva som skjer etterpå, sier Rekdal til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere