*Nettavisen* Sport.

Avkrefter at tre nye kamper er mistenkt

Foto: Skjermdump Youtube

NRK meldte at flere kamper er under mistanke for kampfiksing. Det avkrefter politiet.

16.07.12 13:23

Ifølge NRK skal politiet ha fattet mistanke ved tre nye kamper i andredivisjon. Samtidig mener kanalen at enda en Asker-spiller skal være mistenkt i den såkalte kampfiksingssaken.

Disse kampene skal være:

Kvik Halden - Asker 22. april - endte 0-0.
Senja - Follo 22. april - endte 1-0.
Asker - Follo 26. mai - endte 1-2

- Det tar visst ingen ende, og det er veldig, veldig trist å høre. Dette ser ut til å være enda mer omfattende enn noen hadde ventet, sier Follo-styreleder Ole Bjørn Fausa til NRK om de nye opplysningene.

- Veldig trist
Fra før er to kamper under mistanke for kampfiksing, nemlig kampene mellom Frigg og Asker (7-1) og Østsiden og Follo (4-3) den 24. juni i år.

Politiet sendte mandag formiddag ut en pressemelding og avkreftet NRKs påstander.

- Dagsrevyen fortalte i går at vi mistenker ytterligere kamper og spillere for involvering i kampfiksing. Vi kan avkrefte at etterforskningen er utvidet til å gjelde andre kamper enn de som nå etterforskes. Vi kan imidlertid ikke utelukke at den kan bli utvidet senere. Videre har vi verken siktet eller avhørt andre spillere i helgen om kampfiksing, heter det i politiets pressmelding.

De benyttet samtidig anledningen til å slå tilbake mot påstander rettet under TV 2s fotballkveld søndag.

- TV2 orienterte sent i går kveld i sin fotballsending at politiet løpende «overvåket» fotballspillere og kontrollerte e-poster/kommunikasjon mellom spillere, og at vi satt på sikre bevis for kampfiksing. Videre ble det feilaktig meddelt at det er ØKOKRIM som etterforsker saken. Vi kan avkrefte at det i denne saken er benyttet slike etterforskningsskritt som nevnt i reportasjen. De forhold som omfattes av de initiale siktelsene gir ikke hjemmel for bruk slike tvangsmidler, heter det i pressemeldingen.

- Mange kamper
Nettavisen hadde før helgen opplysninger om at kampen mellom Asker og Follo kunne være under mistanke fra fotballforbundet og politiet.

Da vi spurte Asker-leder Arne Knoph om klubben hadde sett nærmere på oppgjøret mellom Asker og Follo i mai, svarte han avkreftende.

- Nei, men jeg regner med at politiet ser på den. De kommer nok til å se på mange kamper, ikke bare Asker og Follo sine kamper, det er jeg ganske overbevist om sa Knoph til Nettavisen på fredag.

- Kommenterer ikke rykter
Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger om at tre nye kamper skal være under mistanke om kampfiksing.

- Vi kan ikke forholde oss til rykteflom og de nye kampene som er nevnt. Vi kan ikke kommentere nye rykter hver gang de dukker opp. Vi har levert vårt material til politiet og må la de gjøre jobben sin, sa NFFs generalsekretær Kjetil Siem da han ble intervjuet av TV 2 mandag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.