RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jeffrey Webb, presidenten i CONCACAF, sitter arrestert i Svits i forbindelse med korrupsjonsskandalen i FIFA. Nå er han også avsatt som president i CONCQACAF.
Jeffrey Webb, presidenten i CONCACAF, sitter arrestert i Svits i forbindelse med korrupsjonsskandalen i FIFA. Nå er han også avsatt som president i CONCQACAF. Foto: Szilard Koszticsak (Ap)

Avsatt som fotballpresident etter FIFA-skandalen

Sist oppdatert:
Jeffrey Webb som ble arrestert av sveitsisk politi i forbindelse med FIFA-skandalen onsdag, er også ferdig i CONCACAF.

Han er inntil videre avsatt som president i organisasjonen.

Samtidig er det blitt kjent at generalsekretæren Enrique Sanz har fått beskjed om å forlate jobben sin. Foreløpig er det blitt kjent at senior visepresident Alfredo Hawit rykker opp i systemet. Han er i alle utnevnt til Webbs etterfølger inntil videre.

Det var CONCACAF selv som offentliggjorde dette i en pressemelding torsdag.

Webb var en av de sju FIFA-medlemmene som ble tatt av sveitsisk politi. Han var også en av de to visepresidentene i FIFA som ble fengslet.

Den vikarierende presidenten Hawit sier at CONCACAF samarbeider tett med amerikanske myndigheter om å komme til bunns i denne saken, og det er ikke lagt noen restriksjoner på organisasjonens arbeid mens etterforskningen pågår.

– Vi er svært skuffet over det som har skjedd, men innser også at CONCACAF som organisasjon, er blitt utsatt for svindel i denne saken. Vi forsøker å opprettholde vårt gode arbeid og går videre, sier Hawit. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere