*Nettavisen* Sport.

Avskriver ikke Pedersen

Foto: Skibstad, Kent (Scanpix)

Nederlandske Vitesse har på ingen måte gitt opp Marcus Pedersen.

22-åringen, som er utlånt til Odense, har levert solide varer i den danske Superligaen de siste ukene. Ti mål på 13 kamper lar seg så absolutt høre, og har blitt lagt merke til. Ikke minst av klubben som eier hedmarkingen.

Ledelsen i OB har for lengst gjort det klart at man ønsker å hente måltyven på permanent basis, men den slags handel kan det fort bli vanskelig å få i stand.

Vitesses sportsdirektør Ted van Leuween tror nemlig fortsatt klubbens norske spiss kan slå gjennom i nederlandsk fotball.

- Helt sikkert. Han hadde stor konkurranse i form av gode spisser, men Marcus er også en kvalitetsspiller med stort potensial, sier han til nettstedet tipsbladet.dk.

Hentes ikke tilbake
Vitesse-sjefen ser på Pedersen som en annerledes målgjører.

- Han er en litt annen type spiss enn de vi bruker nå. Våre angripere holder på ballen, men Marcus mer er en jaktende spiss og en måltyv i feltet, sier han.

Sportsdirektøren opplyser videre at klubben i øyeblikket har fire spisser i sin stall, men påpeker samtidig at man uansett ikke kan få for mange målscorere.

En av Pedersens konkurrenter, Bony Wilfried fra Elfenbenskysten, skal i januar spille Afrika-mesterskapet. Den som måtte tenke at det åpner for en Pedersen-retur allerede over nyttår, må imidlertid tro om igjen.

OB har nemlig sikret seg retten til å benytte hedmarkingen ut vårsesongen – uavhengig av om Vitesse måtte ha bruk for ham.

Beslutning til sommeren
Vitesse-sjefen er da også godt fornøyd med at klubbens norske spiss i øyeblikket er å finne i dansk fotball.

- Han var på utlån i Norge i vår, men der er nivået dessverre lavere, og nå er han utlånt til OB, der han kan utvikle seg bedre, sier han.

Hva som skjer med Pedersen til våre, er usikkert. Mye tyder imidlertid på at det ikke blir aktuelt å låne han ut enda en gang til.

- Når en spiller har vært utlånt to ganger, skal han enten vende tilbake eller selges. Det er det normale. Vi må se hva som skjer, for det er fortsatt lenge til sommer, avslutter sportsdirektør van Leuween overfor tipsbladet.dk. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.