*Nettavisen* Sport.

Avskriver Rosenborg som gullkandidater

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

- Det toget har gått, sier Mini Jakobsen etter et fyrverkeri av en fotballkamp.

31.05.11 09:28

ODD GRENLAND - ROSENBORG 3-3:

To lag med nedadgående formkurve og i desperat poengjakt møttes i Skien mandag kveld:

Et Odd Grenland som ga fra seg 2-0-ledelse mot Stabæk i siste hjemmekamp, og som så vidt kom seg gjennom cupens tredje runde mot Kongsvinger.

Og et Rosenborg som bare hadde plukket åtte poeng på åtte seriekamper, og som trengte ekstraomganger mot «lillebror» Byåsen i den samme cuprunden.

Men de trodde at vi skulle få se en forsiktig kamp mellom to lag som ikke hadde råd til å tape, tok skammelig feil.

- En av de beste kampene
For i løpet av kampen fikk vi se to offensive lag som kjempet innbitt om tre poeng. Og da dommer Tommy Skjerven til slutt blåste av kampen, hadde begge lag scoret tre ganger - i en match som blåste fram og tilbake som en virkelig mandagsstorm i Skagerak.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo er likevel fornøyd med kvelden, på tross av at hans lag mistet seieren helt mot slutten av kampen.

- I dag gjør vi en av de beste kampene vi har gjort så lenge jeg har vært i klubben. Det var en veldig bra fotballkamp, konstaterer Odd-sjefen overfor TV 2 etter matchen.

Odd hadde en tomålsledelse mot Rosenborg, men gjestene kom tilbake med både redusering og utligning. De fleste trodde likevel at Magnus Myklebust hadde sikret alle tre poengene for Odd da han kranglet ballen inn rett før slutt, men trønderne slo umiddelbart ved Mikael Dorsin.

Fagermo beskriver svingningene slik:

- Det er himmelen når du scorer, og helvete når du slipper inn. Vi har et mer spennende liv enn de som lever helt «average».

- Gulltoget er gått
Rosenborg-sjef Janne Jönsson velger å trekke det positive ut av berg-og-dal-banen av en fotballkamp.

- Guttene viser moral. Jeg etterlyste i pausen at de skulle være litt forbannet, og det fikk vi. Vi fikk mer kvalitet i andre omgang, mener Rosenborg-sjefen.

- Vi var ganske nær tre poeng. Men det kunne gått den andre veien også, fortsetter han.

Men selv om svensken er positiv, er ikke TV 2-ekspert «Mini» Jakobsen det samme.

Den tidligere Rosenborg-profilen mente før kampen at Rosenborg var ute av gullkampen dersom det ikke ble tre poeng i Skien. Det står han ved også etter kampslutt.

- Det toget er gått nå, sier Mini etter matchen, og får delvis støtte fra Rosenborgs redningsmann for dagen, Mikael Dorsin:

- Vi kan ikke tenke på toppen. Vi ligger der vi ligger, og det gjør vi fordi vi ikke har spilt godt nok, innrømmer Rosenborg-kapteinen.

Scoret på første touch
Odd var det klart beste laget i første omgang, og dominerte spillet gjennom store deler av omgangen.

Simen Brenne sendte vertene i føringen etter et drøyt kvarter, mens Frode Johnsen doblet ledelsen før gjestene i det hele tatt hadde nærmet seg Odd-buret - begge scoringene etter hodestøt.

Men Rade Prica reduserte like etterpå, og i andre omgang sørget Mushaga Bakenga for utligningen for gjestene.

Deretter svingte spillet fram og tilbake, og begge lag hadde store muligheter til å avgjøre kampen.

Men da innbytter Magnus Myklebust kriget inn 3-2-ledelsen for Odd med sitt første touch på ballen etter å ha kommet på banen noen få minutter før full tid, trodde de fleste de var avgjort.

De fleste, utenom Mikael Dorsin.

Ett poeng fra nedrykk
Rosenborg gikk rett i angrep, og en dårlig avklaring havnet hos svensken som dro til.

Det skal være usagt om ballen gikk via en Odd-forsvarer eller ikke, men kula endte uansett i krysset bak keeper André Hansen, og poengdelingen var et faktum.

Det betyr at de to lagene fortsatt befinner seg faretruende nær nedrykksstreken i Tippeligaen.

Både Odd og Rosenborg har ni poeng - ett mer enn Sogndal på nedrykksplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.