*Nettavisen* Sport.

Avslører Premier League-skandale

Foto: AP/Scanpix

Engelske fotballfans kommer ikke til å like denne saken.

09.02.09 10:06

Premier League har igangsatt en etterforskning etter at toppdommeren Steve Bennett avslørte hvordan stjernespillere bevisst pådrar seg suspensjon for å slippe å spille i kamper de ikke ønsker å spille.

- Vi skal be Bennett om en forklaring, sier en av lederne i ligaen ifølge News of the World.

Steve Bennett (48) åpnet seg for en journalist fra News of the World, uvitende om samtalepartnerens yrke. Avisen har publisert et video-opptak på sin nettside, hvor man kan se Bennett i en samtale på en pub.

I denne samtalen fortalte Bennett at en spiller ba om å få gult kort, slik at han kunne reise på ferie med familien. En annen spiller ba om gult kort fordi han ønsket noen dager fri i julen. Og en tredje spiller ordnet et kort fordi han ville slippe en lang reise til en bane han ikke ønsket å spille på.

I Premier League får man én kamps karantene for gult kort nummer fem og tre kampers karantene for direkte rødt kort.

- De svindler fansen. Du aner ikke halvparten av de tingene som skjer. Hvis du visste, ville du bli nedbrutt, det kan du stole på, sier Bennett.

Avsløringene kom Bennett med under en dommerkonferanse i Spania i forrige uke. Han fortalte at denne praksisen var velkjent blant utenlandske spillere som ikke er vant til å spille i jula. Og skjelte ut en ikke navngitt spiller for å være en «jævla juksemaker». News of the World vil av juridiske årsaker ikke offentliggjøre hvem Bennett snakket om, men har lydopptak av samtalen og video av Bennett, som de snakket med på et hotell i Malaga.

Cupfinaledommeren i 2007 var altså uvitende om at han snakket til journalister.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag