RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslører at Fagermo gikk bananas

GAL MANN: Dag Eilev Fagermo var storfornøyd etter seieren mot Molde.
GAL MANN: Dag Eilev Fagermo var storfornøyd etter seieren mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
- Han var helt gal!

MOLDE - ODD 1-2:

MOLDE (Nettavisen): I sterk vind og øsende regnvær var det duket for første serierunde på Aker Stadion tirsdag kveld.

Odd gikk seirende ut av duellen etter en sen 1-2-scoring av Ole Jørgen Halvorsen. Etter kampen var matchvinneren nesten tom for ord.

- Hva skal man tenke når man setter den avgjørende scoringen så sent? Det var helt utrolig. Jeg tenkte at jeg måtte komme først på ballen og det klarte jeg, heldigvis. I dag fikk vi igjen for en fantastisk laginnsats, forteller Halvorsen til Nettavisen etter kampen.

Etter den avgjørende scoringen var det elleville jubelscener blant Odds spillere og lagets trener, Dag Eilev Fagermo. Det var helt spesielt for den sammensveisede gjengen fra Skien.

- Det var sykt. Han var helt gal og det er jo alltid artig å bli møtt av en gal trener og en ellevill benk. Alle var i hundre. Jeg vet jo at dette betyr litt ekstra for alle sammen. Vi har jobbet sammen for dette og da er det deilig å kunne feire med alle, gliser matchvinneren.

Dag Eilev Fagermo var en lettet og glad mann etter den sene avgjørelsen.

- Det var fantastisk. Rett og slett, fantastisk. Det er deilig at også vi kan ha litt tur, sier han til Nettavisen.

Fornøyde trenere
Til tross for tapet mot fjorårets bronsevinner var Molde-trener Tor Ole Skullerud fornøyd med lagets opptreden.

- Det var jevnt i 25 minutter, men så tar vi over og i andre omgang kjører vi over dem. Vi skaper mye målsjanser og bør vinne kampen. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men ikke resultatet, fastslår Tor Ole Skullerud til Nettavisen.

Det er mannen som scoret Moldes eneste mål, Mohamed Elyounoussi, helt enig med sjefen i.

- Det var enveiskjøring. Vi skaper nok sjanser til å score mange mål, men vi misbruker dem. Vi som spiller lengst framme på banen må ta på oss det ansvaret. Det er veldig skuffende nå, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Etter å ha fått summet seg etter feiringen av 1-2-målet var Fagermo også fornøyd med sine gutter, til tross for at laget ble overkjørt i store deler av kampen.

- Jeg er veldig fornøyd med de første 60 minuttene. Kampen veksler litt, men vi henger godt med. Men så blir vi kjørt over den siste halvtimen, men vi forsvarer oss fantastisk bra, forteller Fagermo.

- Betyr ingenting nå
Etter kun to minutter av kampen fikk Mohamed Elyounoussi sjansen til å skyte fra drøyt 18 meter og han lot ikke sjansen gå fra seg. Skuddet gikk forbi Sondre Rossbach i Odd-buret, men smalt i tverrliggeren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GLADE GUTTER: Ole Jørgen Halvorsen og Dag Eilev Fagermo.


- Jeg fikk et godt treff og håpet den skulle gå inn. Den gikk dessverre i tverrligger, men det var mange sjanser jeg kunne satt i dag. Søvn kan vi bare glemme i natt, sier han.

Men det viste seg at skuddet bare var en forvarsel på hva som var i vente fra 20-åringen. Etter å ha stanget mot Odds mål i hele andre omgang, fikk Elyounoussi en ny mulighet fra hjørnet av 16-meteren, etter 88 minutter. Denne gangen gikk skuddet i mål, helt oppe i krysset, og stillingen var 1-1. Da trodde han poenget var sikret.

- Det var veldig godt å se den gå inn. Det var et flott mål. Der og da tenkte jeg at vi hadde fått med oss minst ett poeng, men det klarte vi ikke. Det målet betyr ingenting nå, sier han skuffet.

Odds revansje
Første omgang var en rolig affære, men det var Molde som produserte de få sjansene som var. Mohamed Elyounoussi fyrte til fra 18 meter etter kun to spilte minutter, men skuddet gikk i tverrliggeren. Skuddet skulle imidlertid bli en forvarsel på hva som ventet fra 20-åringen, selv om ingen av lagene kom nærmere mål før hvilen.

Etter pausepraten var det et mer aggressivt Odd som entret banen, og åtte minutter ut i omgangen ladet 41 år gamle Frode Johnsen høyresleggen fra 16 meters hold og Odd var plutselig i ledelsen.

Etter scoringen satt Molde inn et voldsomt press, men Odds 19 år gamle keeper leverte en strålende kamp. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

MÅL TIL LITEN NYTTE: Mohamed Elyounoussi feirer.


Etter 88 minutter måtte imidlertid Rossbach kapitulere. Elyounoussi mottok ballen på hjørnet av 16-meteren, og limte ballen i motsatt kryss.

Dermed så det ut til å gå mot poengdeling på Aker Stadion, men kampen hadde enda en vending å by på. Bare minuttet etter utligningen gikk Odd opp i føringen nok en gang, da Ole Jørgen Halvorsen stusset inn et hjørnespark.

Dermed fikk Dag Eilev Fagermo og Odd en liten revansj etter cupfinaletapet for Molde i november i fjor.

Neste runde reiser Molde til Bodø for å spille mot Bodø/Glimt, mens Odd tar i mot Stabæk hjemme i Skien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere