Gå til sidens hovedinnhold

Avtalen kan være verdiløs

Vålerenga betalte fire millioner kroner, men avtalen kan være ugyldig.

I forbindelse med salget av Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga, skal klubbene ha inngått en avtale om opsjon på kjøp av 16 år gamle Herman Stengel.

Den avtalen skal Vålerenga ha betalt fire millioner kroner for, mens de bare betalte én million kroner for selve kjøpet av Gunnarsson. Det avslørte TV 2 Sporten onsdag.

Må være signert av spilleren
Problemet er at verken Stengel, hans foreldre eller hans agent hevder at de hadde hørt noe om avtalen før de ble kontaktet av TV 2.

Derfor er den trolig verdiløs.

- Enhver avtale om en enkeltspiller må være signert av spilleren selv, eventuelt foresatte om spilleren er under 18 år, for å være gyldig. Det står i vårt overgangsreglement, sier Stein Pedersen fagansvarlig for overganger i Norges Fotballforbund til Nettavisen.

Pedersen understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag, siden han ikke vet hvordan den påståtte opsjonsavtalen mellom Stabæk og Vålerenga er utformet.

Det betyr at dersom avtalen eksisterer slik TV 2 har fremlagt den, er den ikke verdt papiret den er skrevet på.

NFF har på grunn av avsløringene bedt klubbene om en redegjørelse.

- Vi har bedt om å finne få vite om det er andre avtaler som eksisterer knyttet til overgangen til Veigar Pall Gunnarsson, sier Pedersen.

Han legger til at svarfristen er meget kort.

Rosenborg bød fem millioner kroner for Veigar Pall Gunnarsson i sommer, men Vålerenga fikk altså kjøpe spissen for en femtedel av den prisen. Men har altså spyttet i fire millioner kroner i det som ser ut som en verdiløs avtale.

Kan få spillenekt
Årsaken kan være at Stabæk må gi halvparten av salgssummen til Gunnarssons forrige klubb Nancy. Slik salget ble gjort nå, slipper de unna med å sende en halv million til Frankrike, mot 2,5 millioner kroner om Gunnarsson hadde blitt solgt for fem millioner kroner.

Dersom NFF finner ut at det er noe muffens med avtalen, kan Gunnarsson i teorien få spillenekt forteller Pedersen.

Selv frykter ikke spilleren en slik konsekvens.

- Jeg har ikke gjort noe galt, og er ikke redd for noen ting. Og jeg tror heller ingen andre har gjort noe galt, sier Veigar Páll Gunnarsson til VG Nett .

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene