RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avtalte vinnertrekket etter maten

AVTALT TREKK: Håvard Nordtveit kunne juble sammen med Håvard Nielsen og de andre lagkameratene etter 0-1-scoringen mot Aserbadjan. Målet kom etter et avtalt dødballtrekk.
AVTALT TREKK: Håvard Nordtveit kunne juble sammen med Håvard Nielsen og de andre lagkameratene etter 0-1-scoringen mot Aserbadjan. Målet kom etter et avtalt dødballtrekk. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Dødballtrekk sikret norsk seier.

Et ekstra møte etter maten lørdag kveld ble nøkkelen til Norges uvurderlige 1-0-seier over Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen søndag.

Da samlet dødballansvarlig Jarl Torske noen av de sentrale spillerne, og «vifta» ble avtalt brukt i Baku.

- Vi ble enige om å bruke den varianten på et møte etter maten i går. Det viser at det er viktig å bruke et kvarter ekstra, sa Vegard Forren etter kampslutt.

Dødballer, som i Norges landslags storhetstid var et stort konkurransefortrinn, har de siste årene vært en dundrende hodepine. Norge har vært sårbar på defensiv dødball og nesten impotent på offensiv dødball. Søndag kom vinnermålet på et avtalt frispark.

- Det har vært veldig mange dødballmøter. Det er strålende at vi lyktes i dag. Det gir oss selvtillit også på det feltet, men jeg skal ikke ha noe av æren for det. Jarl Torske er enerådende sjef der, sa Per-Mathias Høgmo i intervjusonen i Baku.

- Det er spillerne som skal ha æren, sa Torske og spilte æren videre. Han fastslo samtidig at det ikke kan kalles et innøvd hjørnespark.

- Jeg samler fem-seks av de sentrale spillerne, og så diskuterer vi hvordan vi gjør det. Den vi lyktes med i dag har vi ikke øvd noe særlig på, sa han.

Hjemmespillerne rev og slet i de norske som stilte opp ved 16-meterstreken mens Stefan Johansen la ballen til rette for å ta Norges første hjørnespark i kampen. De ble forvirret av retningen i bevegelsene, og da Johansens presise serve kom mot nærmeste stolpe hadde Håvard Nordtveit løpt seg helt fri. Presist stanget han ballen i nærmeste kryss.

- Stefan treffer åtte av ti ganger, og jeg følte at jeg traff rent og godt. Det var veldig spesielt å bli matchvinner i en så viktig kamp, sa søndagens eneste målscorer.

Æren for verket deler han gjerne med de andre møtedeltakerne Torske, Johansen, Forren, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred og Håvard Nielsen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere