RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ryan Giggs vil ikke være med på at kjøpefesten på Old Trafford markerer slutten på Manchester Uniteds satsing på egne unge spillere.
Ryan Giggs vil ikke være med på at kjøpefesten på Old Trafford markerer slutten på Manchester Uniteds satsing på egne unge spillere. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Avviser at United har solgt sjela

- Spillere vil alltid forlate klubben.

Ryan Giggs vil ikke være med på at kjøpefesten på Old Trafford markerer slutten på Manchester Uniteds satsing på egne unge spillere.

Radamel Falcao, Angel Di Maria, Ander Herrera, Luke Shaw, Marcos Rojo og Daley Blind ruslet alle inn gjennom stadionportene på Old Trafford denne sommeren. Til sammen skal sekstetten ha en prislapp på over 1,5 milliarder norske kroner.

På overgangsvinduets siste dag forsvant så Danny Welbeck ut den samme porten med kurs for Arsenal. 23-åringen, som hadde spilt for United siden han var åtte år, ble av mange sett på som et symbol på et av rødtrøyenes store varemerker: Utvikling av egne unge spillere.

I ettertid har det vært antydet fra mange hold at United er i ferd med å forlate sin egen ungdomspolitikk. Det vil ikke Ryan Giggs høre snakk om.

«Class of 92»

- Historien til denne klubben har handlet om å spille underholdende fotball og å gi unge spillere en sjanse. Det kommer ikke til å endre seg, sa Giggs da han talte på en internasjonal fotballkongress i Manchester onsdag.

Med seg hadde han to av de øvrige medlemmene av det som gjerne omtales som «Class of 92», Nicky Butt og Phil Neville. Sammen med Gary Neville, Paul Scholes og David Beckham utgjorde den nevnte trioen en generasjon egenutviklede United-spillere som ble bærebjelker i klubbens suksess på 1990- og 2000-tallet.

40 år gamle Giggs, som denne sesongen er Louis van Gaals assistent på trenerbenken på Old Trafford, kom selv til United som 14-åring. Tre år senere fikk han sin debut på klubbens A-lag, hvilket ble starten på en over 1000 kamper lang karriere i den røde drakta.

- Jeg ønsker at unge spillere skal gjøre som meg. Sånn har det alltid vært i United-historien, og det ønsker vi ikke å miste, sa Giggs.

Tror på van Gaal

Giggs innrømmer at det var skuffende å se Danny Welbeck forsvinne til Arsenal, men tror likevel Louis van Gaal vil videreføre den ungdomslinjen klubben er blitt så kjent for.

- Danny er borte, og det er selvsagt skuffende fordi man aldri ønsker at en egenutviklet spiller skal forsvinne. Men nå har vi en manager, Louis van Gaal, som ga Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Andrés Iniesta, Xavi og Thomas Müller en sjanse da de var unge, sa Giggs.

Han peker på at 20 år gamle Tyler Blackett har spilt samtlige kamper for de røde i innledningen på årets sesong.

- Spillere vil alltid forlate klubben, men vi må sørge for at nye unge spillere fyller etter, fordi United-fansen forlanger det, sa 40-åringen.

- Vi er stolte av ungdomssystemet vårt og føler at det skiller oss fra mange av de øvrige klubbene. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere