RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Baardsen starter nytt agentfirma

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Han ble frifunnet for grovt bedrageri, grovt underslag og dokumentforfalskning. Nå gjør Einar Baardsen comeback.

19. oktober opprettet fotballagent Einar Baardsen aksjeselskapet Sensum AS. I Brønnøysundregistrene står selskapets formål beskrevet som «konsulent-, agent-, sponsorformidling- og managementvirksomhet for aktører innenfor profesjonell idrett og underholdning, samt alt hva hermed står i forbindelse.»

- Jeg kan bekrefte at jeg har etablert et selskap som skal utvikles neste år. Utover det er det for tidlig å si noe mer om selskapet, sier Einar Baardsen til Rogalands Avis.

Opprettelsen av selskapet skjedde kun en drøy måned etter at Baardsen 4. september ble frifunnet for grovt bedrageri, grovt underslag og dokumentforfalskning.

- Ikke samme konsept
Siktelsene stammet fra Baardsens tid som profilert fotballagent, og førte til at den tidligere Vidar-lederen måtte tåle mye skittkasting og beskyldninger i mediene. Likevel vegrer han seg altså ikke for å starte et nytt selskap.

- Det blir ikke den type agentvirksomhet. Det er et annet konsept jeg ser for meg, sier han.

Baardsen oppga likevel fotballagent som sin yrkes- tittel i tingretten ved starten av rettssaken mot ham i august. Han har også Fifa-lisens som fotballagent fremdeles. Samme dag som han ble frifunnet, uttrykte også Baardsen et ønske om å komme tilbake som agent.

- Jeg tror jeg vil gå tilbake til å være agent og forretningsmann. Hele mitt internasjonale nettverk er intakt. De har trodd på meg, sa Baardsen til TV Aftenbladet 4. september.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis her.

Etter jul
Hva slags konsept det er han ønsker å jobbe med i framtiden, vil Baardsen ikke røpe.

- Det vil jeg ikke gi noen kommentarer til før vi har planlagt mer nøye. Jeg må komme tilbake til det etter jul. Jeg har en del planer, men alt er ikke forankret ennå, sier han til Rogalands Avis.

Baardsen begynte som agent i 1995 gjennom sitt selveide firma Nordic Sport. Før han ble siktet i 2007, var han kjent som en suksessrik spilleragent, og hadde blant andre John Arne Riise, Magne Hoseth, Frode Olsen, Erik Fuglestad og Børre Meinseth. Da Baardsen ble slått konkurs i mars 2003, hevdet bobestyrer Odd Jo Forsell at de økonomiske problemene hadde pågått i flere år.

Baardsen står som daglig leder og styreleder av Sensum AS, og har med seg advokat Geir Jøsendal og Henning Kristoffersen som styremedlemmer. Jøsendal var Baardsens forsvarer da han ble siktet i 2007, men kjendisadvokat John Christian Elden tok over da rettssaken nærmet seg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere