*Nettavisen* Sport.

Backi følger Fossen ut av Frigg

TREKKER SEG: Nima Backi er ferdig som trener i Frigg. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Frigg har byttet ut ledelsen etter Nettavisen-oppslagene.

13.01.15 20:10

Nima Backi har trukket seg som trener i Frigg. Det sier han selv til Nettavisen.

Den omstridte treneren tok beslutningen etter det ekstraordinære årsmøte forrige uke.

- Jeg var ikke på det ekstraordinære årsmøte, ettersom jeg ikke føler en trener burde være der, men på en telefon senere fikk jeg vite hvilke beslutninger som var gjort, og trakk meg på bakgrunn av dette, sier Nima til Nettavisen.

- Jeg håper klubben nå kan starte med blanke ark igjen. Jeg har bare gode minner fra Frigg, selv om det var enkeltpersoner jeg ikke kom overens med, så håper jeg alt det beste for klubben videre, sier treneren.

Fossen ferdig
Også styreleder Erling Fossen er ferdig i klubben.

Osloklubben Frigg har seilt i hard motvind den siste tiden, noe som før jul kulminerte med at foreldre med barn i klubben gikk offentlig ut med kraftig kritikk mot styret og styreleder Erling Fossen her i Nettavisen.

- Det at en trener bevisst bruker vår sønn til å bryte regelverket, er sjokkerende og viser hvor utspekulert denne mannen er. Det vi i ettertid er mest skuffet og forbannet over, er styrets avgjørelse om å la treneren få fortsette som trener i Frigg. Dette til tross for at styret vedkjenner at denne treneren er tatt for uetiske handlinger i løpet av sin trenerkarriere i klubben, uttalte Ingrid Andresen til Nettavisen.

64 barn sluttet

Hun tok sin sønn ut av klubben i protest mot måten trener Nima Backi opptrådte på, og i protest mot at han fikk lov til å gjøre dette av styreleder Erling Fossen.

Nettavisen skrev før jul om saken hennes:

- Sjokkerende at en trener bruker vår sønn til å bryte regelverket

Sønnen hennes hadde vært i Frigg siden han var seks år gammel. Han er en av mange barn født i 1998 og 1999 som har sluttet i Frigg de siste to-tre årene. 27 av dem har gått til andre klubber i geografisk nærhet, mens 35 har sluttet helt med fotball.

Totalt har 64 spillere født i 1998 og 1999 sluttet.

Klikk på bildet for å forstørre.

FERDIG: Styreleder Erling Fossen (innfelt) er ferdig i Frigg. Foto: Stian Lysberg Solum / Eivind Michaelsen (NTB scanpix / Mediehuset Nettavisen)


Styrevedtak

Den omstridte treneren har vært tema under flere styremøter i Frigg.

Under et styremøte 26. februar i 2014 ble det vedtatt at Nima Backi ikke skal få fortsette i klubben. Dette har Nettavisen fått opplyst av to forskjellige kilder i Frigg.

«Etter lengre debatt der tidligere forhold ble diskutert, samt innvendelse mot saksgangen, ble det stemt over følgende forslag til vedtak. «På grunn av manglende tillit får ikke Nima fornyet kontrakt». 5 mot 3 (1 avholdende) stemte for vedtaket» står det i styrereferatet.

Styrelederen, som altså er den kjente forfatteren og samfunnsdebattanten Erling Fossen, var blant mindretallet som ga treneren sin støtte. En uke etterpå ga Fossen beskjed om at dette vedtaket rett og slett ville bli ignorert.

«De fleste jeg har snakket med aksepterer at Nima har tråkka over en grense når det gjelder gråsonene han beveger seg i på spillermarkedet og fortjener en disiplinærforføyning, men ingen henrettelse siden det tross alt kun er spilleroverganger, og ikke seksuell trakassering, rasisme, mobbing, tjuveri, underslag etc. for egen vinnings skyld det her er snakk om. Reaksjonen står ikke i forhold til forseelsen.» skrev Fossen i en intern e-post 6. mars klokken 22.16.

Tapte styrevalg

Erling Fossen benekter overfor Nettavisen at han omgjorde styrets beslutning.

- Jeg omgjorde ikke styrets beslutning, det var det styreflertallet som gjorde, og det har styret full rett til. Vi behandlet saken flere ganger fordi enkelte styremedlemmer anmodet om det siden saksbehandlingen forut for denne saken var mangelfull. Og som det står i sakspapirene jeg har sendt deg fra styremøtet 1.4 var det 8-3 i favør å gi trener skriftlig irettesettelse, sa Fossen.

Også klubbens seniorspillere på herresiden har vært meget misfornøyd med hvordan klubben er blitt drevet.

Engasjementet rundt osloklubben Frigg er stort og onsdag ble det avgitt 155 stemmer under det ekstraordinære årsmøtet.

35 stemmer gikk til Erling Fossen og det sittende styret, 2 stemte blankt, mens 108 stemmer gikk til et nytt styre, med Geir Hustad som styreleder og Sverre Paulsen som nestleder.

Dermed er altså Erling Fossen ute av styret.

Det nye styret består i tillegg til styreleder Geir Hustad og nestleder Sverre Paulsen også av de tidligere A-lagspillerne Kenneth Torvik Tønne og Lasse Lønnebotn, samt Stine Aleksandersen, Per Pettersen, Tor Audun Sørensen, Simen Plejdrup-Rønningen, Toni Bøe, Vibeche Jarud og Lars Kogstad. Varamedlemmer er Jon Berntsen og Pål Evensen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag