RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bak denne døren havnet Nordtveit i tidsdrama

Foto: MMS-foto Egil Sande (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ble innkalt til dopingkontroll, risikerte å miste flyet som skulle ta ham til EM i Israel.

ALBANIA - NORGE 1-1:

TIRANA (Nettavisen): Som kjent er fire av Norges landslagsspillere også tatt ut til U21-troppen som for tiden spiller EM i Israel.

Derfor skulle Valon Berisha, Joshua King, Markus Henriksen og Håvard Nordtveit etter planen sette seg på første fly fra Albania til Israel etter kampslutt fredag kveld.

Men det var étt scenario Norges Fotballforbund ikke hadde kontroll over, og det er de uanmelte dopingkontrollene etter kampslutt.

Og da gikk det som det måtte gå: Håvard Nordtveit ble trukket ut til å tisse i en kopp, og reglene sier som kjent at han ikke kan forlate stedet uten å ha avgitt de edle dråpene.

Det utviklet seg til å bli et kappløp mot klokka for Borussia Mönchengladbach-spilleren. Han klarte nemlig ikke å presse ut en eneste dråpe.

Representanter fra Norges Fotballforbund ventet utålmodig på at situasjonen skulle utvikle seg, vel vitende om at absolutt siste avgang fra flyplassen i Tirana var 00.30.

NFF hadde chartret et fly, men på grunn av såkalte «slot-tider» både på flyplassen i Tirana og Tel Aviv kunne ikke flyet vente noe særlig lenger enn halv ett natt til lørdag.

Det hadde ikke vært verre enn at Nordtveit satte seg på et annet fly lørdag formiddag, men konsekvensen ville blitt at U21-landskampen mot England gikk uten Nordtveit i troppen. Han spilte 90 minutter fredag kveld, og vil neppe starte mot England uansett, men Tor Ole Skullerud ville fått enda én spiller mindre å rutte med i U21-landslagets andre kamp.

Klokken var 22.25 da Nordtveit ankom dopingrommet, og i utgangspunktet skulle det ikke bli noe problem å rekke flyet som skulle ta ham til Israel. Men han klarte som sagt ikke å tisse noen få dråper i koppen og komme seg ut av Qemal Stafa stadion, og tiden går som kjent fort når man har dårlig tid.

Landslagslege Thor Einar Andersen prøvde å fremskynde prosessen ved å hente mengder med vann til Nordtveit på dopingrommet.

Over en time etter at Nordtveit entret dopingrommet, i 23.30-tiden, kom 22-åringen hastende ut sammen med landslagslege Thor Einar Andersen.

- Det var en lang og god ventetid, sier Nordtveit til det ventende pressekorpset.

- Det er ikke alltid så enkelt å få det ut?

- Ting tar tid, men vi får håpe det blir uttelling i kampen i morgen, sa Nordtveit, før han gikk inn i en ventende bil på utsiden av arenaen.Unggutten forsvant deretter i all hast mot flyplassen.

Klokken 00.30 bekrefter informasjonsansvarlig Svein Graff i NFF overfor Nettavisen at Nordtveit rakk flyet. Dermed kan han spille i lørdagens kamp mot England, dersom Tor Ole Skullerud ønsker det.

MER FRA NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere