*Nettavisen* Sport.

Bakenga: - Vet at karrieren kan få en brå slutt

TUNGT FOTBALLÅR: Mushaga Bakenga har slitt med skade hele sesongen. Nå skal 22-åringen på skolebenken igjen slik at han er forberedt til hverdagen etter fotballkarrieren. Foto: Martin Veland (Tippemagasinet)

Nå forbereder han seg til tiden etter spillerkarrieren.

12.07.15 15:35

Aker Stadion (Nettavisen): 2015 har vært et tungt fotballår for Mushaga Bakenga. Spissen ble stygt skadet i en treningskamp mot Aalesund i slutten av mars, og har vært på moldensernes skadeliste sine den tid.

Nå skal 22-åringen på skolebenken igjen slik at han er forberedt til hverdagen etter fotballkarrieren.

- Jeg vet veldig godt at karrieren min som fotballspiller kan få en plutselig slutt, og det har jeg alltid tenkt, avslører Bakenga til Nettavisen.

Det er spesielt to situasjoner som gjorde at «Mush» fikk øynene opp for timene i lesesalen kan være vel så viktig som det han gjør på fotballbanen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKREKK: Per Ciljan Skjelbred ble alvorlig skadet etter denne taklingen. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Roger Svalsrød (NTB Scanpix)

- Det gikk et lys opp for meg da Per (Ciljan Skjelbred) ble grisetaklet mot Olympiakos og pådro seg dobbelt beinbrudd. Da tenkte jeg til meg selv «Dæven, det er fort gjort. Et lite millisekund så kan karrieren være over». Og selvsagt ulykken til Dagfinn Enerly. Etter dette intensiverte jeg virkelig skolearbeidet slik at jeg har noe å gå til da jeg legger skoene på hyllen, forteller trønderen.

- Skulle ta over etter Hoftun
Den hurtige angriperen studerte Sport Management gjennom NISO da han spilte i for Esbjerg i Danmark, men en travel hverdag gjorde at skolearbeidet tidvis ble nedprioritert. Nå skal han gi studiet et nytt forsøk på Høgskolen i Molde.

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE PÅ SKOLEBENKEN: Mushaga Bakenga vil forberede seg på tiden etter fotballkarrieren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Studiet vil gjøre Bakenga kvalifisert til en lederrolle i en idrettsorganisasjon.

- Det treffet meg. Jeg må ha en artig jobb hvor jeg kan få brukt mine ferdigheter blant folk og få lov til å være kreativ. Dette er midt i blinken, så nå må jeg bare fullføre det, sier han entusiastisk.

- Også kan jeg ta med meg mange erfaringer som jeg får som spiller. Jeg vet om mange av utfordringene som kan oppstå i et fotballag. I tillegg kjenner jeg godt til presset fra omgivelsene, legger den tidligere Rosenborg-spilleren til.

Selv om det forhåpentligvis er lenge til spillerkarrieren er over har den tidligere tysklandsproffen for lengst pekt ut drømmejobben.

- Da jeg var i Rosenborg sa jeg at jeg skulle bli sportssjef etter Erik Hoftun. Nå har Stig Inge Bjørnebye tatt den rollen i mellomtiden, så jeg får heller ta over etter han, ler den unge spissen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

ROSENBORGS SPORTSSJEF: Stig Inge Bjørnebye innehar rollen som Mushaga Bakenga kunne tenke seg etter fotballkarrieren. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Usikker fremtid
Selv om leiesoldaten skal studere i Molde er det langt fra sikkert at han skal bo i rosenes by. Låneavtalen hos det blåhvite utløper 6. august, en drøy måned før han er forventet å være spilleklar etter akillesskaden.

Klikk på bildet for å forstørre.

USIKKER FREMTID: Mushaga Bakengas kontrakt med Molde går ut 6. august. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Jeg er sikkert den som vet minst om fremtiden min nå. Dersom jeg ikke blir værende i Molde får jeg ta en prat med skolen, så finner vi nok en løsning på det, forklarer han.

Men Bakenga legger ikke skjul på at han ønsker å bli værende i Romsdal.

- Jeg ønsker å spille fotball, og har det veldig fint her. Jeg håper klubbene finner en løsning som er god for alle.

- Vet du om det er kontakt mellom klubbene angående en permanent overgang?

- Det er det nok helt sikkert. De kan nok fotball såpass bra at de allerede prater litt sammen, avslutter 22-åringen.

Administrerende direktør i Molde, Tarje Nordstrand Jacobsen, ønsker ikke å kommentere om en overgang for Bakenga er på trappene.

Her ser du siste episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=TkqzbcOv1-wYMYjWow33P271CpQ067zKfDQxEmgdaKRie-HSWXnGPPN9fT7dZ3KPsL3MAvpdpgTPF3EwRsm8jiWeIy0rhM1NIKNgIVTaIMhxiP0Q8NwyvtnzFr-hMkl9SRiipZEWPio&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag