RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakenga signerte ny avtale med Tromsø


SIGNERTE NY AVTALE: Mushaga Bakenga blir i Tromsø.
SIGNERTE NY AVTALE: Mushaga Bakenga blir i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Angrepsspilleren har bestemt seg.

Tromsø bekrefter onsdag ettermiddag at Mushaga Bakenga har signert en ny avtale med klubben. Den strekker seg to år fram i tid.

- Det har vært en høst med mye tenking og flere tilbud som jeg har vurdert. Men tilslutt var det totalpakken som gjorde at jeg valgte TIL, sier Bakenga tilklubbens nettside.

- Det er ikke til å legge skjul på at Gjermund (Åsen) var en viktig årsak til at jeg signerte for Tromsø. Jeg hadde lovet at hvis Gjermund signerte ny avtale så skulle jeg følge etter. Man tuller ikke med brorskap. Jeg hadde også en god prat med Simo Valakari hvor vi gikk gjennom hva jeg kan forvente, og det var viktig for meg å vite, sier Bakenga videre.

Bakenga kom til Tromsø fra Rosenborg forrige sesong og angrepsspilleren scoret tre ligamål for laget fra Nord-Norge i høstsesongen.

- Vi har hele tiden hatt en god dialog med Mush med god tro på at han ville velge oss til slutt. At han nå velger TIL er en bekreftelse på at han, som Gjermund Åsen og flere, har tro på det vi nå bygger på Alfheim, sier sportssjef Svein Morten Johansen til klubbens nettside.

Nå ønsker Bakenga å bygge videre på det fundamentet som ble lagt hos Tromsø i høst.

Bakenga ser fram til å bygge videre på det fundamentet som ble lagt i høst.

- Jeg gleder meg voldsomt til å komme i gang med sesongen, og ønsker å fortsette på den framgangen som vi hadde i høst. Ønsket om å spille regelmessig og Tromsø er den perfekte plassen for min karriere i øyeblikket, sier Bakenga.

Bakenga har i tillegg til Rosenborg og Tromsø, spilt for klubber som Club Brugge, Cercle Brugge (lån), Esbjerg (lån), Eintracht Braunschweig (lån) og Molde (lån), de siste sesongene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere