RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakke blir Sogndal-trener

FÅR TRENERJOBB: Eirik Bakke tar over jobben i moderklubben fra neste sesong.
FÅR TRENERJOBB: Eirik Bakke tar over jobben i moderklubben fra neste sesong. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Overtar etter Jonas Olsson.

Eirik Bakke skal erstatte Jonas Olsson som hovedtrener for Sogndal i Tippeligaen neste år.

Det opplyste Sogndal i en pressemelding fredag.

Bakke har fungert som mentor for spillerne i klubbens støtteapparat siden spillerkarrieren tok slutt i 2012.

- Jeg vil takke for tilliten klubben har vist meg, og at en tør å satse på en lokal ung trener som meg. Jeg har vokst opp i Sogndal, og helt siden faren min spilte fotball her da jeg var liten gutt har fotballen vært en stor del av livet mitt, sier Bakke til Sogndals nettsted.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Sogndal har tradisjon for å utvikle unge fotballspillere, og en stor del av oppgaven er å videreføre dette arbeidet, fortsetter 36-åringen.

Vant Tippeligaen
Eirik Bakke la opp som spiller etter 2012-sesongen etter mye skadeplager. I løpet av karrieren var han innom både Leeds og Aston Villa i Premier League.

Han returnerte til Norge og Brann i 2006, og var med på å vinne Tippeliagaen med bergenserne året etter. I 2011 vendte han tilbake til hjembygda og avsluttet som spiller i moderklubben.

- Vi ser på Eirik som et offensivt og spennende valg for Sogndal. Det er en person som kjenner klubben godt, og har klare tanker om hvordan laget og klubben skal utvikle seg videre, sier styreleder Tor Arne Ness i Sogndal.

- Solid spillererfaring
- Eirik har solid erfaring som spiller på øverste nivå både nasjonalt og internasjonalt. Han er en inkluderende person som setter spillerutvikling høyt, samtidig som han har ambisjoner og er resultatorientert, fortsetter styrelederen.

Det ble kjent allerede da Jonas Olsson skrev under på en kontraktsforlengelse i fjor høst at 2014 blir svenskens siste år som Sogndal-trener.

Den tidligere IFK Göteborg-treneren har klart å holde mannskapet fra Sogn på det øverste nivået siden han overtok roret etter Harald Aabrekk før 2012-sesongen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere